Suussasulavan mansikkakakun voit loihtia myös valmiista kakkupohjasta.

KAHDEKSALLE

2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl sämpyläjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta

KOSTUTTAMISEEN
1 dl appelsiini- tai muuta laimeaa mehua

PINNALLE
1 tlk (200 g) kevyttä vaniljatuorejuustoa
2 rkl vähälaktoosista maitoa
1½ l mansikoita

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele hyvin matala kakkuvuoka (halkaisijaltaan noin 25 cm).
2. Levitä 2 rkl mantelilastuja leivinpaperin päälle kakun kokoiseksi alaksi.
3. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
4. Sekoita leivinjauhe ja jauhot hyvin sekaisin ja lisää seos lusikalla tai vatkaimilla nostellen munavaahdon joukkoon.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8-11 minuuttia.
7. Anna kakkupohjan jäähtyä muutama minuutti. Kumoa se sitten leivinpaperille mantelilastujen päälle.
8. Nosta jäähtynyt kakkulevy lautaselle ja kostuta laimealla mehulla.
9. Soseuta osa mansikoista ja levitä kakun päälle.
10. Notkista tuorejuusto tai rahka maidolla ja levitä mansikkasoseen päälle. Peitä pinta mansikoilla ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele yrteillä tai kukilla.

VINKKI

• Jos mökillä ei ole sopivaa kakkuvuokaa, kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle ja levitä pyöreäksi.

• Voit nopeuttaa valmistusta käyttämällä valmista kakkupohjaa. Sitä pitää kostuttaa reilummin.

• Maidottoman vaihtoehdon saat, kun käytät vaniljasoijajogurttia tai –vanukasta, vaniljasokerilla maustettua soijacremeä tai –jogurttia.

• Mansikoiden sijaan voit käyttää myös muita marjoja.

• Koristele kakku syötävillä kukilla, joita ovat esimerkiksi orvokki, krassi, ruiskaunokki, kehäkukka ja ruusun terälehdet. Yrteistä kukintoineen koristeeksi sopivat sitruunamelissa ja minttu.