Toisilleen luodut munakoiso ja feta eivät petä tälläkään kertaa.

15 KPL
Yksi annos 45 kcal, gluteeniton, munaton

450 g munakoisoa
pieni ripaus suolaa
oliiviöljyä valeluun

TÄYTE
100 g kevyempää fetaa tai kevytsalaattijuustoa
½ prk (100 g) rasvatonta raejuustoa (0,3 %)
2 rkl tuoreita mintunlehtiä
½ tl rouhittua viherpippuria

SALSA VERDE
2 tl kapriksia
4 anjovista
pieni ruukku persiljaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä

1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 15 ohueksi viipaleeksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle kevyesti suolaa. Anna niiden itkeä noin 30 minuuttia.
2. Kuivaa viipaleet talouspape¬rilla ja sivele öljyllä. Paahda 225 asteessa uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes viipaleet saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
3. Soseuta täytteen ainekset keske¬nään sauvasekoittimella. Lusikoi täy¬tettä munakoisoviipaleille ja kääri rullaksi. Siirrä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka.
4. Valmista salsa verde: Valuta kaprik¬set ja anjovikset liemestään. Soseuta ne yhdessä persiljan ja valkosipulin kanssa sauvasekoittimella. Lisää öljy ja levitä seos munakoisorullien päälle.

VINKKI

  • Anjovikset saa vähäsuolaisemmiksi liottamalla niitä hetken kylmässä vedessä.
  • Minttu tuo raikkautta täytteeseen, mutta sen tilalla voi käyttää myös timjamia, basilikaa tai oreganoa.
  • Teelusikallinen kuivattua yrttiä vastaa ruokalusikallista tuoretta.
  • Kevyimmässä fetassa on 19 g/100 g rasvaa, kun taas salaattijuustoista löytyy useita kevyitä, 3-15 g/100 g.
  • Juustoa valitessasi kiinnitä huomiota sen suolaisuuteen, joka usein ilmoitetaan natriumina. Suolapitoisuuden saat kertomalla natriumin 2,5:llä.

OIVALLUS

  • Munakoisoista poistetaan nestettä suolalla itkettämällä. Tällöin ne eivät grillatessa ime itseensä rasvaa ja muutu veteliksi.
  • Valkosipulin terveydellisiä vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti. Siitä näyttäisi olevan hyötyä verisuonitautien ehkäisyssä sekä kolesterolin alentamisessa. Parhaan hyödyn saat käyttämällä valkosipulia raakana.