Tämä juustoinen kasvisherkku on helppo valmistaa.

Paahdetut kasvikset

4 ANNOSTA

Yksi annos 203 kcal, gluteeniton, laktoositon

300 g bataattia
500 g kurpitsaa
4 porkkanaa
2 tl korianterinsiemeniä
muutama oksa rosmariinia
2 rkl rypsiöljyä (esim. Neito)
3 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
2 rkl juoksevaa hunajaa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kuori bataatit ja porkkanat. Irrota kurpitsasta kuori. Viipaloi porkkanat ja leikkaa bataatit ja kurpitsa hieman porkkanapaloja pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipuli. Laita kaikki leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

2. Valuta kasviksille öljy. Lisää mausteet ja yrtit. Sekoita hyvin. Paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.

3. Sekoita juuresten joukkoon hunaja ja lehtipersilja juuri ennen tarjoilua.

Vuohenjuustahna
4 ANNOSTA

Yksi annos 66 kcal, gluteeniton

1 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa, rasvaa 8% (esim. Chavroux)
3 rkl rasvatonta, maustamatonta jogurttia
1 dl hienonnettua ruohosipulia
rouhittua mustapippuria

1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna maustua viileässä hetki ennen tarjoilua.