Hurmaaviin kasvispyöryköihin on piilotettu kokonainen mausteiden kavalkadi.

NOIN 18 KPL

Yksi annos 80 kcal, maidoton, laktoositon

4 isoa porkkanaa
125 g sinimailasen ituja
150 g ruisleipää
1 pieni sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä pienittynä
2 cm pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl korianterinsiemeniä
½ tl kuminansiemeniä
½ tl jauhettua kurkumaa
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl garam masala -maustetta
ripaus chilijauhetta
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 kananmunaa
1 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

TARJOILUUN
makeaa chilikastiketta
maustamatonta soijajogurttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi. Huuhtele idut tiheässä siivilässä ja valuta ne hyvin. Rouhi ruisleipä muruiksi monitoimikoneessa tai veitsellä.

2. Paahda kuivassa pannussa korianterin- ja kuminansiemenet kevyesti, mutta varo polttamasta niitä. Jauha siemenet morttelissa.

3. Yhdistä kulhossa kaikki porkkana-itupallojen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Ota massasta ruokalusikalla nokareita ja pyörittele ne käsin tiiviiksi palloiksi. Kierittele pallot seesaminsiemenissä ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

4. Paista pyöryköitä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin ja tuntuvat kypsiltä. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä makean chilikastikkeen ja luonnonjogurtin kanssa.

VINKKI

  • Voit myös sekoittaa keskenään luonnonjogurtin ja chilikastikkeen dippikastikkeeksi.
  • Pallot on helpointa pyöräyttää pulliksi kostein käsin. Kuivaa kädet, kun alat kierittää palloja seesaminsiemenissä.
  • Sinimailasten sijaan täytteeseen voi käyttää myös mungpavun tai vihreän linssin ituja.
  • Jos mausteiden määrä hirvittää, voit kokeilla valmiita itämaisia mausteseoksia.


OIVALLUS

  • Kuorimattomattomissa seesaminsiemenissä on paljon kalsiumia (975 mg/100 g). Tutkimuksissa on saatu viitteitä siitä, että ne voivat laskea verenpainetta. Tämä johtuu todennäköisesti niiden sisältämistä antioksidanteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla