100 g punakaalia
100 g retikkaa
2 omenaa
1/2 sitruunan mehu
80 g saksanpähkinöitä
40 g pinjansiemeniä
200 g tuoretta lehtipinaattia
50 g ranskalaista comté-juustoa
Kastike
2 rkl vadelmaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria

1. Yhdistä kastikeainekset. Pese ja suikaloi punakaali erittäin ohueksi (esimerkiksi mandoliini-raastimella) ja lisää se kastikkeeseen. Anna marintoitua 30–60 minuuttia.

2. Pese ja kuori omenat ja retikka. Viipaloi omenat ja suikaloi retikka. Pirskota omenoille hieman sitruunanmehua, jotta ne eivät tummu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Halutessasi voit paahtaa saksanpähkinät kuumassa uunissa tai pannussa hetken, jotta ne saavat makua ja rapeutta. Paahda pinjansiemenet kuivassa pannussa, varo polttamasta pähkinöitä ja siemeniä, jotta niihin ei tule karvasta makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Huuhtele pinaatti hyvin ja valuta se puhtaan keittiöpyyhkeen päällä tai salaattilingossa.

5. Yhdistä pinaatti, omenat, retikka sekä marinoitu punakaali. Lisää 2/3 saksanpähkinöistä ja pinjansiemenistä. Säästä loput.

6. Vuole salaatin päälle lastuja comté-juustosta. Ripottele päälle loput siemenet ja pähkinät.

4 annosta
Valmistusaika 20 min
+ marinointi 30-60 min
gluteeniton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 400 kcal
hiilihydraatteja 10 g
rasvaa 34 g
proteiinia 9 g
kuitua 3 %
suolaa 0,6 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla