Kauniisiin laseihin annosteltu lakkaherkku on juhlava jälkiruoka.

NELJÄLLE

Yksi annos 265 kcal, maidoton, laktoositon, munaton

6 viipaletta jälkiuunilimppua (valmiiksi viipaloitua)
3 ruis-digestivekeksiä
2 rkl mantelirouhetta
2 dl lakkoja
2 rkl hedelmäsokeria
2 dl vispautuvaa kaura-vaniljakastiketta

1. Nosta leipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda leipiä 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes leivät tuntuvat kuivilta ja rapeilta.
2. Anna leipien jäähtyä ja murskaa ne keksien ja mantelirouheen kanssa monitoimikoneessa.
3. Mausta lakat hedelmäsokerilla ja vatkaa kaura-vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Annostele jälkiruokamaljoihin vuorotellen ruisrouhetta, lakkoja ja vaniljavaahtoa.

VINKKI

• Voit murentaa leivät myös käsin tai kaulimella päältä painaen.

• Jäliuunileivän sijaan voit käyttää hapankorppuja tai rukiisia palttoonappeja.

• Tyrnimarjalla saat vaihtelua jälkiruokaan.

OIVALLUS

• Lakka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiinia, siinä on myös luonnonmarjoista eniten kuitua. Lakassa on puolukan tavoin bentsoehappoa, joka säilyttää survotun marjan omassa mehussaan viileässä varastoituna.

• Kaura-vaniljakastike on täysin kasvipohjainen ja sen sisältämä rasva on pääosin pehmeää hyvää rasvaa.