Kuitupitoisuudeltaan ruisleivän veroinen ruusunmarja on samettista herkkua jälkiruoissa.

NELJÄLLE


Yksi annos 230 kcal, gluteeniton,maidoton, laktoositon

100 g maidotonta tummaa suklaata (50-80 %)
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl (125 g) ruusunmarjasosetta
½ tl kanelia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

KORISTELUUN
1 rkl pähkinärouhetta, esimerkiksi saksanpähkinää

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hiukan.
2. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa tasaiseksi. Vatkaa keltuaisia sen verran, että ne sekoittuvat ja kaada suklaasulan joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
3. Lisää suklaaseokseen ruusunmarjasose ja kaneli. Jos käytät pakastettua ruusunmarjasosetta, sulata se huolellisesti ennen käyttöä.
4. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.
5. Jaa pieniin annosmaljoihin ja viilennä jälkiruoat jääkaapissa ennen tarjoilua.
6. Koristele annokset pähkinärouheella.

TIESITKÖ?

Kaikissa pähkinoissä on hyvää pehmeää rasvaa, mutta tutkimuksissa on todettu saksanpähkinän runsaasti sisältämän alfalinoleenihapon (yksi omega-3-hapoista) parantavan kolesteroliarvoja. Lisäksi ne näyttäisivät suojaavan valtimoiden seinämiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla