Folionyytit valmistuvat vartissa grillin miedossa lämmössä.

NELJÄLLE
Yksi annos 245 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon

2 kevytsillifileetä (noin 175 g)
600 g keitettyjä uusia perunoita
4 rkl sipulin vartta tai ruohosipulia silputtuna
2 kovaksi keitettyä kananmunaa hakkeluksena
tilliä
rosé- tai mustapippuria
paksua alumiinifoliota
1 tl rypsiöljyä

1. Revi foliosta neljä noin 30x30 cm:n kokoista palaa. Sipaise keskikohtaan vähän öljyä. Levitä siihen viipaloidut perunat ja ripottele päälle rouhittua pippuria ja sipulinvarsisilppua.

2. Liota sillifileitä kylmässä vedessä. Kuivaa talouspaperilla. Puolita tai viipaloi fileet ja nosta ne perunoiden päälle. Ripottele pinnalle tilliä.

3. Jaa munahakkelus neljään annokseen ja mausta vielä pippurilla ja tillillä. Paketoi ja kypsennä grillissä miedossa lämmössä noin 15 minuuttia eli kunnes perunat ovat kuumia ja silli on pehmennyt mukavasti.

Kokeile myös:

Rukiiset peltisilakat

Mehevä kala-äyriäispiirakka

VINKKI

• Sillifileiden sijaan voit käyttää myös kevyesti suolattuja silakkafileitä tai muuta tuorekalaa.

• Voit käyttää nyyteissä myös tähteeksi jääneitä perunoita tai vihanneksia.

• Kaprikset tai kivettömät oliivit antavat nyytteihin vaihtelua, mutta lisäävät hieman suolapitoisuutta.