
Gluteeniton, maidoton, munaton.
Valmistus 25 minuuttia + graavaantuminen
100 ohutta siivua • Yksi siivu 20 kcal
1 kg merilohen (ruodotonta) nahallista fileetä
2 tl kokonaisia valkopippureita
2 rkl sinapinsiemeniä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
1 nippu tilliä
1. Nypi lohifileestä lihasruodot pois, mutta älä poista nahkaa. Nahka pitää fileen koossa ja helpottaa siivutusta. Rouhi valkopippuri ja sinapinsiemenet morttelissa. Sekoita ne suolan ja sokerin kanssa kulhossa. Hienonna joukkoon tilli. Hiero kalaan kauttaaltaan maustesekoitusta ja nosta kala astiaan, jonka peität muovikelmulla. Anna lohen graavaantua jääkaapissa yön yli.
2. Poista seuraavana päivänä fileen päältä suola, tilli ja mausteet. Käännä filee lihapuoli alaspäin ja upota se fileestä valuneeseen liemeen. Peitä astia jälleen kelmulla ja laita uudelleen jääkaappiin noin 12 tunnin ajaksi.
3. Leikkaa filee ohuiksi siivuiksi. Graavattu lohi säilyy jääkaapissa noin viikon.
Omena-piparjuuri-kastike
Gluteeniton, munaton
Valmistus 5 minuuttia
6 annosta • Yksi annos 45 kcal
2 dl ruoanvalmistusjogurttia
2 rkl omenahilloa
1 tl piparjuuritahnaa
2 rkl sitruunamehua
1 tl kurkumaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarjoa sinappigraavatun lohen kera.