Mehevän herkullinen kesäkurpitsakakku sisältää rutkasti terveellisiä aineksia.

15 PALAA
Yksi pala 240 kcal

250 g kesäkurpitsaa (3 dl kesäkurpitsaraastetta)
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1 ½ dl ruokosokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 dl Puhdas Kaura -jauhoja
1 dl rypsiöljyä
1 dl omenahilloa
2 rkl hunajaa
3/4 dl mantelirouhetta

Kuorrutus
100 g appelsiinituorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
pähkinärouhetta

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa. Sulata suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele kesäkurpitsaraaste, suklaa, öljy, omenahillo, hunaja ja mantelirouhe varovasti taikinaan.
2. Kaada taikina voideltuun (ja esimerkiksi mantelijauhotettuun) kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna jäähtyä kokonaan.
3. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä tuorejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle. Koristele pähkinöillä.

Kokeile myös:

Puolukka-kesäkurpitsapiirakka

TIESITKÖ?

Kauran kuidun vatsaa hellivä vaikutus on tunnettu jo pitkään. Puhdas Kaura -täysjyväjauhojen proteiini ei sisällä gluteenia ja sopii siksi myös useimmille keliaakikoille