Vanilja maustaa porkkanan ja siitä tulee hyvä kakku.

20 PALAA

Yksi annos 145 kcal


300 g (4 isoa) porkkanaa
2 dl ruokosokeria
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl kanelia
1/3 tl jauhettua muskottipähkinää
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
¾ dl rypsiöljyä
1 tl leivinsoodaa
50 g saksanpähkinärouhetta
2 ½ dl vaniljarahkaa (7 %)

1. Kuori ja kuutioi porkkanat. Keitä kypsäksi pienessä määrässä vettä. Kaada vesi porkkanoista, lisää puolet sokerista ja soseuta seos sauvasekoittimella. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

2. Sekoita jäljellä oleva ruokosokeri, jauhot, kaneli, muskottipähkinä ja vaniljasokeri kulhossa. Kaada joukkoon keltuaiset, öljy ja sooda. Lisää vielä pähkinärouhe, rahka ja pork­kanasose. Sekoita seos huolellisesti tasaiseksi.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele taikinaan varovasti hämmentäen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan tai pitkulaiseen leipävuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunnin verran, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se alustalle.

VINKKI

  • Korvaa yksi porkkanoista täyteläisen makealla palsternakalla.
  • Saat kakkuun voimakkaamman vaniljan maun lisäämällä taikinaan pienen halkaistun vaniljatangon siemenet.

 

OIVALLUS

  • Ainakin diabeetikoille tavallisella kanelilla on tutkimusten mukaan todettu olevan kolesteroliarvoja alentavaa vaikutusta.
  • Muskottipähkinä sopii pähkinäallergisellekin, mutta pähkinärouhe on allergisen kakusta jätettävä pois.