Brad Pittin ja Angelina Jolien suhde kesti 14 vuotta. Naimisissa pari ehti olla kaksi vuotta ennen Jolien avioerohakemusta. Kuva: MVPhotos
Brad Pittin ja Angelina Jolien suhde kesti 14 vuotta. Naimisissa pari ehti olla kaksi vuotta ennen Jolien avioerohakemusta. Kuva: MVPhotos

Ei se isyys ole helppoa Hollywoodissakaan – Brad Pitt kertoo, miten avioero muutti häntä isänä.

Tuttu tarina: Henkilökohtainen katastrofi, jonka seurauksena ihminen on valmis muutokseen. Niin kävi myös näyttelijä Brad Pittille, 55.

Pittin katastrofi oli avioero hänen lastensa äidistä, näyttelijä Angelina Joliesta, 43. Jolie haki avioeroa vuonna 2016 ja ilmoitti samalla, että hän haluaa parin yhteisten lasten huoltajuuden itselleen. Jolien asianajaja antoi tuolloin julkisuuteen lausunnon, jossa hän totesi Jolien hakeneen eroa ”perheen terveyden vuoksi”. Virallisesti ero tuli voimaan joulukuussa 2018.

Pittillä ja Joliella on kuusi teini-ikäistä lasta, joista kolme on heidän biologisia lapsiaan ja kolme adoptoituja. Avioeroprosessin ollessa vielä vireillä Brad Pitt myönsi avoimesti GQ-lehden haastattelussa, että hän olisi jo pitkään voinut olla parempi isä lapsilleen. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Avioeron myötä totuus löi minua vasten kasvoja: Minun pitää olla lapsilleni enemmän. En ole ollut paras isä heille, Pitt kertoi haastattelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Malli isyyteen omalta isältä

– Isäni oli sellainen isä tietää parhaiten -tyyppi, jonka pään sisälle ei ikinä päässyt. Isä oli voimakas hahmo, joka ei näyttänyt heikkouksiaan, Pitt kertoo.

Jos Pitt vaikka satutti itsensä lapsena, siitä ei keskusteltu sen enempää, vaan kipu pidettiin sisällä. Hänen mielestään nykyvanhemmat ottavat paljon enemmän huomioon myös esimerkiksi tunnekasvatuksen. Pitt tosin myöntää, että itse peittelee mieluummin tunteitaan kuin näyttää niitä. 

Kasvatuksen lisäksi Pittin isyyteen ovat vaikuttaneet myös hänen omat valintansa elämässä. Pitt nimittäin kertoi haastattelussa kärsineensä vuosia alkoholi- ja huumeongelmasta. Päihteet olivat läsnä Pittin arjessa päivittäin.

– En rehellisesti muista yhtäkään sellaista päivää yliopiston jälkeen, jolloin en olisi joko juonut alkoholia tai polttanut pilveä, Pitt myönsi.

”Lapsia pitää kuunnella”

Huumeiden käytön Pitt lopetti kun hän ja Jolie perustivat perheen, mutta alkoholi jäi arkeen, ja siitä kasvoi ongelma. Eron myötä Pitt kertoi lopettaneensa myös juomisen, eikä hän nykyään kaipaa edes oman viinitilansa viinejä maisteltavaksi. 

Sen lisäksi, että Pitt haluaa opettaa lapsilleen parempia tunnetaitoja kuin mitä hän on itse oppinut, hän haluaa myös olla lapsilleen paremmin läsnä.

– Kun saan työmoodin päälle, en kuule yhtään mitään. Lapset ovat niin herkkiä, ja he imevät kaiken näkemänsä ja kokemansa itseensä. Lapsia pitää kuunnella, heitä pitää pitää kädestä ja heille pitää selittää asioita. Siinä haluan kehittyä isänä, Pitt kertoi GQ:lle.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla