Kuvat
Suvi Elo
Vuokko on usein miestään innokkaampi tekemään suunnitelmia kodin ulkopuolelle. – Välillä se ärsyttää. Yleensä mökötän vähän aikaa ja sitten hyväksyn tilanteen.
Vuokko on usein miestään innokkaampi tekemään suunnitelmia kodin ulkopuolelle. – Välillä se ärsyttää. Yleensä mökötän vähän aikaa ja sitten hyväksyn tilanteen.

10-kuisen vauvan äiti Vuokko haluaisi kotoa useammin tapahtumiin ja ihmisten ilmoille, mutta puoliso Teemu viihtyy paremmin kotona. Lue myös Teemun näkemys erilaisista menohaluista.

”Kun Teemu tulee töistä kotiin, saatan olla ovella vastassa kertomassa, että olisi sellainen ja tällainen tapahtuma ja kyselemässä, menisimmekö sinne tai tänne.

Meillä on Teemun kanssa kännyköissämme kalenterisovellus, johon voimme merkitä tapahtumia niin, että ne näkyvät myös toiselle. Teen sinne usein suunnitelmia, mutta ne eivät yleensä innosta Teemua. Hänen viikonloppusuunnitelmansa keskittyvät kotona oleiluun, kun taas minusta olisi kiva lähteä johonkin, esimerkiksi lapsiperheille suunnattuihin tapahtumiin, ulos syömään, taidenäyttelyyn tai mökille.

Menemisestä ja ihmisten näkemisestä saan paljon voimavaroja arjen pyörittämiseen. Sosiaalinen elämä on minulle tärkeää, ja liiallisesta kotona olemisesta tulee yksinäinen olo. Ajattelen myös, että me kaikki saamme ihania muistoja siitä, kun teemme asioita yhdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kerran suunnittelin uudenvuoden viulukonserttiin menoa ja ostin meille liputkin. Teemu ei kuitenkaan konsertista innostunut, ja loppujen lopuksi menin sinne itsekseni. Sen jälkeen en ole uskaltanut ostaa lippuja kysymättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liiallisesta kotona olemisesta tulee yksinäinen olo.

Muutimme uuteen kaupunkiin vajaa vuosi sitten, eikä meillä ole vielä hirveästi sosiaalisia verkostoja. Siksi en käy kyläilemässä tai muissa menoissa kavereideni kanssa niin usein kuin haluaisin. Päivisin saatamme käydä vauvan kanssa kahdestaan läheisen perhetalon järjestämässä toiminnassa tai Facebookin vauvaryhmän tapahtumissa, ja muutaman kerran olemme tehneet reissun isovanhempien luo.

Kaikkein mieluiten kuitenkin tekisin asioita perheenä. Siksi jään usein itsekin kotiin, jos Teemu ei innostu suunnitelmistani.

Olemme nyt laittaneet keittiötä uuteen uskoon ja käyneet sen myötä keräämässä ideoita kaupoissa. Tällaisiin menoihin Teemukin lähtee mielellään, ja olemme molemmat ovat tyytyväisiä: minä siksi, että olemme lähteneet johonkin yhdessä ja Teemu siksi, että olemme saaneet jotain hyödyllistä aikaiseksi.

Rauhallisuus on ominaisuus, jota myös ihailen Teemussa.

Erilaisista menohaluistamme nousee keskusteluja, ja välillä toisen tapa ärsyttää. Toisaalta ymmärrän hyvin, että koska Teemu on arkipäivät töissä, hän haluaa nauttia hetkistä kotona vauvan kanssa nyt, kun tämä on niin pieni vielä. Jos suunnitelmani eivät innosta Teemua, yleensä mökötän vähän aikaa ja sitten hyväksyn tilanteen.

Teemu on perusluonteeltaan paljon rauhallisempi kuin minä, ja se varmasti heijastuu menohaluihinkin. Rauhallisuus on ominaisuus, jota myös ihailen Teemussa. Hän todella ottaa vastuuta isänä, ja olen ihastunut häneen uudelleen tämän piirteen myötä.

Jos haluan lähteä johonkin yksinäni, minun ei tarvitse miettiä, pärjääkö Teemu vauvan kanssa. Arvostan myös sitä, että Teemu ottaa minut huomioon ja lähtee välillä mukaan suunnitelmiini, vaikkei itse niistä niin innostuisikaan.”

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla