Seksuaalinen väkivalta voi saada alkunsa yhteydenotolla somessa ja viestipalveluissa. Kuva: iStockphoto
Seksuaalinen väkivalta voi saada alkunsa yhteydenotolla somessa ja viestipalveluissa. Kuva: iStockphoto

Kriisichatissa lapset ja nuoret voivat keskustella Oulun ja Helsingin tapahtumien aiheuttamista tunteista koulutettujen ohjaajien kanssa.

Pelastakaa Lapset avaa tänään lapsille ja nuorille suunnatun kriisichatin liittyen Oulun ja Helsingin seksuaaliväkivallan tapauksiin. Kriisichatissa lapset ja nuoret voivat keskustella tapahtumien aiheuttamista tunteista koulutettujen ohjaajien kanssa. He saavat myös tietoa muista tukea tarjoavista tahoista.

Pelastakaa Lasten Kriisichat on auki tänään maanantaina 14.1. klo 16–18 osoitteessa www.kriisichat.fi. Kriisichatia jatketaan seuraavina päivinä tarpeen mukaan.

Kriisichat on turvallinen kohtaamispaikka, jossa lapset ja nuoret voivat jakaa tuntemuksiaan ja kokemuksiaan toistensa kanssa turvallisten aikuisten ohjauksessa. Chatin aikuiset ohjaajat kannustavat lapsia ja nuoria puhumaan ja jakamaan pelkoa ja ahdistusta läheisten kanssa, sekä tarvittaessa ottamaan rohkeasti yhteyttä ammattiauttajiin tai kriisipuhelimiin keskustellakseen asiasta lisää. Sen lisäksi, että chatin ohjaajat ovat valmiudessa antamaan lapselle erityistä tukea ja neuvoja, he saattavat esimerkiksi mahdolliset seksuaaliväkivaltatapaukset viranomaisten tietoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Julkisuudessa paljon esillä olleet tapaukset, joissa lapsiin ja nuoriin on kohdistunut seksuaaliväkivaltaa digitaalista mediaa hyödyntäen voivat järjestön mukaan horjuttaa joidenkin lasten ja nuorten turvallisuudentunnetta. Pelastakaa Lapset kertoo, että vanhempien on tärkeää yrittää pysyä rauhallisena ja seurata, kuinka lapsi reagoi tapahtuneeseen tai tapahtumista kertovaan mediatulvaan. Tärkeää on myös kuunnella lapsen kysymyksiä, antaa niihin rehellisiä vastauksia ja lohduttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla