Kuvat
Terri Niemi
Juno julkaisee marraskuussa uuden albumin, jonka myötä räppäri palaa pitkältä tauolta takaisin musiikin pariin.
Juno julkaisee marraskuussa uuden albumin, jonka myötä räppäri palaa pitkältä tauolta takaisin musiikin pariin.

Nuorena Juno ei kuvitellut itseään isäksi. Nyt hän asuu omakotitalossa, ja uusperheeseen on tulossa kuudes lapsi. 

Kun räppäri Junosta tuli kolmannen kerran isä joulukuussa 2017, hän oli keikalla Turussa. Hänen avovaimonsa synnytti parin ensimmäisen yhteisen lapsen tukenaan hyvä ystävä. Äiti ja tyttövauva kotiutuivat sairaalasta kuuden tunnin kuluttua synnytyksestä. Samoihin aikoihin kotiin tuli myös Juno.

Junona tunnetuksi tullut Jon Korhonen asui parikymppisenä sinkkuna Helsingin keskustassa ja aloitteli muusikon uraansa eikä koskaan oikeastaan ajatellut hankkivansa lapsia. Hän arveli, että elämä lasten kanssa olisi vaikeaa. Kun Juno 22-vuotiaana sai esikoisensa, arki yllätti positiivisesti. 

– Tajusin, että eihän elämä lapsen kanssa olekaan niin hankala juttu. Pystyin edelleen tekemään omia juttujani, Juno kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Junon toinen lapsi syntyi kolme vuotta myöhemmin. Välit lasten äidin kanssa eivät silloin olleet parhaat mahdolliset, joten Juno ei ollut synnytyksessä mukana. Se, että mies ei ole nähnyt kahden nuorimman lapsensa syntymää ei kuitenkaan kaduta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Syntymä on kaunis tapahtuma, mutta toisaalta en koe olevani siinä tilanteessa naiselle hirveästi hyödyksi. 

Nyt 32-vuotias Juno on uusperheen isä ja asuu omakotitalossa Sipoossa. Perheeseen kuuluu viisi lasta, sillä myös Junon puolisolla on kaksi kouluikäistä lasta. Junon avovaimo odottaa tällä hetkellä parin toista yhteistä lasta, jonka laskettu aika on sattumalta sama kuin parin kaksivuotiaan kuopuksen syntymäpäivä, 3. joulukuuta.  

Keskustelu esikoisen kanssa herätti

Marraskuussa ilmestyvällä albumillaan Juno kertaa vaiheitaan isänä. Älä muuta mitään -kappale on omistettu Junon lapsille ja kertoo siitä, että hän ei ole ollut aina riittävästi läsnä. Lasten ollessa pieniä keikat verottivat melkein kokonaisia viikonloppuja, ja sunnuntait menivät yleensä sumussa ja väsymyksessä.

Keskustelu esikoisen kanssa herätti. 

– Poika ihmetteli, miksi me ei iskä ikinä nähdä. Silloin tajusin, että minun oli tehtävä musiikkia lasten ehdoilla, ei toisin päin. 

Nykyään Junon vanhimmat lapset ovat usein isänsä mukana studiolla tai bänditreeneissä ja Juno ottaa heitä mukaan myös keikoille. Tosin keikkaelämä ei välttämättä herätä lapsissa samanlaista intoa kuin hänessä itsessään. 

– Kerran lapset olivat katsomassa, kun esiinnyin samalla lavalla JVG:n kanssa. Toinen lapsista nukahti, ja toisen mielestä musiikki oli liian kovalla. Mietin silloin että kiitti vain lapset, Juno naurahtaa. 

Vaikka räppäri ei ikinä ajatellutkaan itseään suurperheen isäksi, nykyään hän ei osaisi kuvitella elämäänsä ilman lapsia. 

Juno sanoo, että ilman lapsia hänen elämänsä olisi voinut mennä hyvin eri tavalla. Todennäköisesti hän asuisi ulkomailla ja omistautuisi ainoastaan musiikin tekemiselle.

– Lapset ovat elämän bensa. Vaikka elämässä olisi muuten hankalaa, lapset ovat syy sille, että en luovuta, Juno sanoo. 

Joulukuun osalta Junon keikkakalenteri on tyhjä. Viidennen lapsensa ensipäivissä mies aikoo olla mukana.

Junon albumi Katumuksen sakramentti ilmestyy 15. marraskuuta. 

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla