Valtosten perheen äiti Susanna palaa töihin kymmenen vuoden kotiäitiyden jälkeen. Kuva: AVA
Valtosten perheen äiti Susanna palaa töihin kymmenen vuoden kotiäitiyden jälkeen. Kuva: AVA

Illan jaksossa Suomen Supernanny auttaa Valtosten perhettä, jossa illat kuluvat lasten kiukutteluun ja riehumiseen. 

Kuusihenkisen Valtosten perheen äiti Susanna, 28, on ollut kymmenen vuotta kotiäitinä. Perheen isä Joni, 29, tekee vuorotöitä hoitoalalla.

Supernanny Pia Penttalan apua kaivataan, sillä illat ovat tässä perheessä pelkkää kiukuttelua ja huutamista. Susanna on todella väsynyt, koska hän hoitaa yksin kaikki kotityöt ja huolehtii Jonille eväät töihin. Myös haastavien tilanteiden selvittäminen lasten kanssa on Susannan vastuulla.

– Välillä tekisi mieli lähteä ovesta ulos ja jättää huuto tänne, Susanna kertoo. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Perheessä on neljä lasta: Sofia, 9, Mila, 6, Erin, 4, ja pian kaksi vuotta täyttävä Miro. Perheen arki muuttuu pian radikaalisti, sillä Susanna on palaamassa töihin. Susanna pohtiikin, miten töihin paluu vaikuttaa erityisesti Miroon, sillä kuopus on todella riippuvainen äidistään. Kotona Miro reagoi huutamalla, jos ei saa olla äidin sylissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuusivuotias Mila ei suostu maistamaan tarjolla olevaa ruokaa. 

Myös ruokailutilanteet tuottavat ongelmia. Kuusivuotias Mila on huono syömään, eikä suostu edes maistamaan tarjolla olevaa ruokaa. Kun Mila osoittaa mieltään ruokapöydässä, hänen sisaruksensa lähtevät siihen helposti mukaan. Usein ruokailutilanteista laukeaa koko illan kestävä kiukuttelu ja riehuminen, joka jatkuu kunnes lapset ovat menneet nukkumaan.

Penttalan resepti toimivampaan arkeen on simppeli: enemmän vastuuta isälle, ja syvempiä kohtaamisia lasten kanssa. Penttala huomaa, että perheen vanhemmat suhtautuvat melko välinpitämättömästi Miron tarpeisiin. Hän muistuttaa vanhempia, että Miron ikäistä taaperoa pitää vielä auttaa todella paljon. 

Ruokailutilanteita auttavat selkeät pelisäännöt.

Milan kohdalla Penttala ohjeistaa vanhempia sopimaan selkeät pelisäännöt ruokailuun: Riittääkö, että ruokaa maistaa vai onko lautanen syötävä tyhjäks?

Lasten huomiointi sekä se, että Joni ottaa enemmän vastuuta arjesta rauhoittaa perheen iltoja. Kun lapset leipovat Jonin kanssa, Susannalle jää hetki myös itselleen.

Supernanny Suomi AVAlla tiistaisin klo 21.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla