Viisi Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa nähtyä äitiä palaa kertomaan, mitä heille kuuluu nyt. Yksi äideistä on 22-vuotias Crista, jolla on miehensä Jaakon kanssa kolme lasta. Kuva: <span class="photographer">Nelonen Media</span>
Viisi Toisenlaiset teiniäidit -ohjelmassa nähtyä äitiä palaa kertomaan, mitä heille kuuluu nyt. Yksi äideistä on 22-vuotias Crista, jolla on miehensä Jaakon kanssa kolme lasta. Kuva: Nelonen Media

Kolmannen lapsen kohdalla side vauvaan on tosi vahva, Crista kertoo. 

Kaoottista, rauhatonta, stressaavaa. Kun Cristalta, 22, kysyy, millaista arki on kolmen pienen lapsen kanssa, voisi kuvitella, että vastaus olisi kuorrutettu näillä sanoilla. Toisin on.

– En koe, että elämä eroaisi entisestä. Kolmas lapsi ei ole muuttanut arkeamme juurikaan, Crista kertoo.

Cristalla ja hänen miehellään Jaakolla, 24, on kolme tytärtä. Neljävuotiaan esikoisen ja pian kaksi vuotta täyttävän keskimmäisen seuraksi perheeseen syntyi kahdeksan kuukautta sitten kolmas tyttö. Ikäeroa kuopuksen ja keskimmäisen lapsen välillä on vain reilu vuosi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Koen, että kuopus on vielä tosi pieni.”

Mutta vaikka arki ei kolmannen lapsen myötä olekaan juuri muuttunut, on jokin silti erilaista. Nimittäin kiintymys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Crista oli 17, kun hänen esikoisensa syntyi. Tuolloin äitiys oli nuorelle naiselle uutta, eikä tunneside vauvaan syntynyt heti. Toisen lapsen kohdalla side syntyi jo helpommin, ja nyt kolmannen lapsen kohdalla äidin ja vauvan side on entistä vahvempi.

– Jostain syystä en halua antaa pienintä edes hetkeksi hoitoon. Koen, että kuopus on vielä tosi tosi pieni, vaikka läheneekin jo vuoden ikää, Crista kertoo. 

Cristan ja Jaakon esikoisen syntymä muutti Cristaa, mutta myös parisuhdetta. Jaakko on kuitenkin ottanut isän roolin neljän vuoden aikana haltuunsa hyvin, ja Crista kertoo tämän auttavan lasten kanssa arjessa paljon. Jaakon vastuulla on esimerkiksi esikoisen päiväkotiin vieminen. 

– Kotityöt teen suurimmaksi osaksi itse. Se tosin kuuluu mielestäni kotiäitiyteen, Crista kertoo.

”Emme ole vielä päättäneet, teemmekö lisää lapsia.”

Tulevaisuudelta Crista toivoo, että hän pääsisi opiskelemaan unelma-ammattinsa: kätilöksi. Tällä hetkellä Crista käy kotoa käsin verkkolukiota, jota on jäljellä vielä kolme vuotta. Crista aikoo hakea ammattikorkeakouluun, kun pienimmätkin lapset aloittavat päiväkodin.

Crista haaveilee myös siitä, että perhe pääsisi kiertämään Suomea asuntoautolla. Viisihenkinen perhe mahtuisi vielä hyvin asuntoautoon, mutta saako matkaseuralaisia tulla lisää?

– Ainakaan tällä hetkellä ei ole vauvakuumetta. Emme ole vielä päättäneet, teemmekö lisää lapsia. Olen tyytyväinen, oli päätös lopulta mikä vain, Crista summaa. 

Toisenlaiset teiniäidit special Ruudussa to-ma, kooste Livillä tiistaisin klo 21. Nelonen Media ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla