Toisenlaisissa teiniäideissä seurataan tänään Ronjan ja Jeren elämää. 

Kauden viimeisessä jaksossa nähdään 19-vuotias Ronja, joka odottaa toista lastaan. Ronja on uusperheen äitipuoli. Perheeseen kuuluu Ronjan vuoden ikäisen esikoistyttären lisäksi Ronjan kihlattu Jere, 23, sekä tämän kaksi tytärtä. Pian syntyvä lapsi on ensimmäinen yhteinen Ronjalle ja Jerelle. 

Uusperheen arkeen sopeutuminen ei ole ollut Ronjalle helppoa. Ronja ja Jere aloittivat seurustelun, kun Ronja odotti esikoistaan. Kun Ronjan esikoinen syntyi, hän koki olonsa riittämättömäksi: kuinka hän voi jakaa äidinrakkauttaan myös Jeren lapsille?

– Jos olisin tiennyt vuosi sitten, millaista tämä on, en olisi niin kevyesti lähtenyt Jeren matkaan, Ronja pohtii jaksossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sen lisäksi, että uusperheen arki tuntuu hankalalta, raskauden loppumetreillä selviää, että tulevalla lapsella on vakava sydänvika. Ronjan ja Jeren poika syntyy sektiolla, ja hänet halutaan pitää sairaalassa jatkotutkimuksissa synnytyksen jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ronja ja Jere lähtevät sairaalasta kotiin ilman vauvaa. Lopulta vanhemmat voivat huokaista helpotuksesta, sillä vauvan sydänvika osoittautuukin luultua lievemmäksi, ja Ronja ja Jere saavat vauvan viikon jälkeen kotiin. 

Tulevaisuudessa Ronja haaveilee poliisikoulusta. Nuori äiti haluaa myös lisää lapsia.

– Onhan minulla aikaakin, sillä vaikka saisin lapsen 15 vuoden päästä, olisin silti saman ikäinen kuin monet ensisynnyttäjät, Ronja summaa. 

Toisenlaiset teiniäidit Livillä maanantaisin kello 20. Nelonen Media ja Vauva.fi kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla