Kuvat
iStock
Äitiyden myötä nainen saattaa suhtautua kroppaansa lempeämmin, tutkimus kertoo.
Äitiyden myötä nainen saattaa suhtautua kroppaansa lempeämmin, tutkimus kertoo.

Vastaa kyselyyn jutun lopussa ja kerro, miltä oma kroppa tuntuu äidiksi tulon jälkeen. 

Suurin osa naisista on tyytymättömiä omiin rintoihinsa, kertoo tuore italialais-englantilainen tutkimus.

Tutkimuksessa haastatelluista lähes 500 italialaisnaisesta 69 prosenttia on tyytymättömiä rintoihinsa. 44 prosenttia heistä haluaisi isommat rinnat. Juuri koko on yleisin syy tyytymättömyyteen. 

Tutkijoiden mukaan tulos kertoo täydellisen kehon tavoittelusta. Naiset, jotka eivät ole tyytyväisiä rintoihinsa haluaisivat näyttää virheettömiltä muiden silmissä. Täydellisyyden tavoittelu taas on omiaan ruokkimaan negatiivista kehonkuvaa: oma keho ei ole ikinä riittävän hyvä.  

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Äitiyden myötä rinnoista tulee eri tavalla tärkeät.”

Äidiksi tulolla on kuitenkin yllättävä vaikutus: synnyttäneet naiset ovat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin naiset, joilla ei ole lapsia. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

54 prosenttia vastaajista oli äitejä. Erityisesti ne naiset, joilla oli enemmän kuin yksi lapsi, olivat tyytyväisempiä rintoihinsa kuin muut vastanneet.

– Tulos puoltaa sitä, että äitiyden myötä perfektionismi omaa kehoa kohtaan vähenee, ja sitä myöten tyytyväisyys rintoihin kasvaa, kommentoi tutkimusta johtanut sosiaalipsykologian professori Viren Swami tiedotteessa

– Äitiys ja vauvan imetys voivat vaikuttaa naisen kehonkuvaan erityisesti rintojen kohdalla positiivisesti siksi, että äitiyden myötä rinnoista tulee eri tavalla tärkeät. Vauvan kanssa rinnat ovat tärkeät niiden toiminnallisuuden, eivät pelkän ulkonäön vuoksi, Swami jatkaa

Suhtaudutko vartaloosi eri tavalla äidiksi tulon jälkeen? Vastaa kyselyyn ja kerro kokemuksesi. 

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla