Teemu ei aina jaksa innostua puolisonsa illoiksi ja viikonlopuiksi tekemistä suunnitelmista. – Olen huono lähtemään jonnekin vain lähtemisen vuoksi.
Teemu ei aina jaksa innostua puolisonsa illoiksi ja viikonlopuiksi tekemistä suunnitelmista. – Olen huono lähtemään jonnekin vain lähtemisen vuoksi.

Kun Teemu tulee töistä, hän haluaisi vain olla vauvan kanssa, kun taas puoliso Vuokko toivoisi koko perheen lähtevän yhdessä johonkin. Lue myös Vuokon näkemys asiasta.

”Ennen lasta vietin melko aktiivista elämää ja kävin kotona lähinnä vain nukkumassa. Kun nyt 10-kuinen tyttäremme syntyi, alkoi aivan uudenlainen elämänvaihe, ja muutuin itsekin.

Töiden jälkeen haluaisin vain olla kotona lapsen kanssa. Esimerkiksi kuntosalilla olisi kiva käydä, mutta en raaski lähteä vauvan luota. Olen niin kiintynyt häneen, että tuntuu pahalta olla poissa yhtään enempää kuin työn takia on pakko. Jos olen tuntia pidempään muualla, tulee jo ikävä.

Toki lapsen kanssakin voisi keksiä puuhaa kodin ulkopuolella, mutta tyttäremme on vielä niin pieni, ettei hänelle sopivia menoja ole kovin paljon. Ravintolassa ruokailu näin pienen kanssa on vähän sellaista häslinkiä, että on helpompi jäädä kotiin syömään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kotona nautin vauvan kanssa touhuamisesta ja uusien asioiden opettamisesta hänelle. Kun hän oli pienempi, opettelimme istumista, ryömimistä ja konttaamista tekemällä toistoja päivittäin. Nyt harjoittelemme sanoja ja kävelyä taaperokärryn avulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olen tuntia pidempään muualla, tulee jo ikävä.

Meillä on vahva side, joka sai alkunsa jo synnytyssairaalassa. Tyttäremme syntyi sektiolla, ja Vuokon ollessa heräämössä lapsi tuotiin minulle: käskettiin ottaa paita pois ja ojennettiin vastasyntynyt iholle. Siinä oli kätilöiden vuoronvaihto, jonka vuoksi olin vauvan kanssa tunnin verran kaksistaan. Se oli ihan mahtava kokemus.

Ymmärrän kyllä, että kun Vuokko on päivät kotona, hän kaipaa viikonloppuisin menoja ja aktiviteetteja. Itse toivon viikonlopuilta rentoutumista ja tulevaa viikkoa varten latautumista.

Toisinaan ärsyttää, kun toisen pitää tehdä niin paljon suunnitelmia. Yritän silti välillä ottaa huomioon Vuokon toiveet ja miettiä, mitä voisimme tehdä yhdessä ja minne mennä. Uuteen kotikaupunkiimme muuttaessamme ostimme museokortit ja olemme kiertäneet museot koko perheen voimin vauva kantorepussa. Se on ollut mukavaa.

Vuokko oli mökilläkin keksimässä ohjelmaa joka hetkelle, kun itse taas mieluummin rentouduin.

Olen yleensä huono lähtemään johonkin vain lähtemisen vuoksi. Minulla pitää olla jokin päämäärä tai tavoite. Esimerkiksi talvilomalla mökillä en innostunut hiihtämisestä vain ulkoilun vuoksi, vaan siinä piti olla päämääränä makkaran paisto puolimatkassa. Vuokko oli mökilläkin keksimässä ohjelmaa joka hetkelle, kun itse taas mieluummin rentouduin.

Vaikka Vuokon ikuiset suunnitelmat välillä ärsyttävät, on tietty suunnitelmallisuus myös hyvä asia. Onhan se positiivista, että hän yrittää keksiä meille tekemistä, ettemme jäisi vain kotiin. Hänellä on hauska tapa ajatella ääneen ja puhua läpi suunnitelmiaan sitä mukaa, kun niitä pulpahtelee hänen mieleensä.

Uskon, että kun tyttäremme kasvaa, innostun viemään häntä eri paikkoihin. Esimerkiksi museoiden ja historiallisten kohteiden tutkiminen yhdessä tuntuu houkuttelevalta. Haluan opettaa hänelle myös luonnossa liikkumista ja telttailua.”

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla