Inari Fernandez uskoo Vauva.fistä löytyvän ihmiset, joiden kanssa voin jakaa samat arvot perheen tärkeydestä ja samalla saada vertaistukea ruuhkavuosiarkeen. 
Inari Fernandez uskoo Vauva.fistä löytyvän ihmiset, joiden kanssa voin jakaa samat arvot perheen tärkeydestä ja samalla saada vertaistukea ruuhkavuosiarkeen. 

Suosittu perhevlogi Äidin puheenvuoro on nyt myös blogi! 

Äidin puheenvuoro -vlogia Youtubessa pitävä toimittaja Inari Fernandez elää perheineen parhaillaan suurta elämänmuutosta. Perhe muutti Helsingistä Sodankylään yli satavuotiaaseen hirsitaloon. Se tarkoitti kaiken vanhan jättämistä taakse ja uudelleen aloittamista paikkakunnalla, jossa he eivät tunne ketään.

 – Muutimme Helsingin kerrostalokolmiosta keskelle Lapin luontoa pieneen 65 ihmisen kylään. Samalla alkoi työurani isoin someprojekti #vaihtovuosisodankylässä, jossa kerromme elämänmuutoksestamme viikoittain eri somekanavissa, Inari kertoo.

Kun vlogissa nähdään viikoittain viihteellistä koko perheen videosisältöä retkistä ja elämästä Lapissa, tänään aukeava blogi Äidin puheenvuoro keskittyyy elämänmuutoksen esiin nostamiin tunteisiin. Inari haluaa blogissa kertoa, miten elämänmuutos vaikuttaa häneen ihmisenä ja vanhempana tulevan vuoden aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 –  Uskon löytäväni Vauva.fistä ne ihmiset, joiden kanssa voin jakaa samat arvot perheen tärkeydestä ja samalla saada ja antaa vertaistukea ruuhkavuosiarkeen ja siitä selviämiseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Blogi ei käsittele vain vuotta Lapissa. Inari kirjoittaa myös esimerkiksi lasten yksityisyydestä, parisuhteen haasteista tai vaikka tavastaan jäsennellä ruuhkavuosiarkea.

– Jos siis haluat syvemmän katsauksen sielunmaisemaani, paikka on tämä blogi. On monia vanhempia, jotka haaveilevat jonkinlaisesta elämänmuutoksesta ja ehkä hypystä uuteen. Toivon blogini antavan uskoa ja innostusta sekä ideoita myös siihen.

Vuoden tavoite: sylitellä joka päivä

Inarin someseuraajat tietävät, että perhe on jo ehtinyt käydä huuhtomassa kultaa ja kuuntelemassa Pyhätunturin Aittakurussa Nuorten Luosto Classic -viikon loppukonserttia.

Tällä viikolla alkoi myös lasten koulu. Muutos 1000 oppilaan yhteiskoulusta 40 oppilaan kyläkouluun on valtava. Inari pelkäsi etukäteen, miten lapset ehtisivät ensimmäisenä aamuna ajoissa 13 kilometrin päässä sijaitsevaan kouluun.

 – Yllätyksekseni lapset nousivat kuin raketit ja tekivät kaiken juuri niin kuin pyydettiin, ilman mitään marinaa ja toisiaan tsempaten. Lopuksi lyötiin koko perheen supernyrkit yhteen: me onnistuimme yhdessä. Se oli mahtava fiilis!

Se onkin Inarin mukaan heidän perheessään parasta: keskinäinen tsemppaus. Hän itse haluaa, että jokainen perheenjäsen voi mahdollisimman hyvin. Inarin mukaan se tapahtuu yrittämällä ymmärtää jokaista lasta ja hänen tarpeitaan sellaisina kuin ne ovat.

”Minulle sopiva äitiys ei tarkoita sitä, että omistautuisin perheelleni täysin olemalla kotona.”

 –  Mutta olen todella menevä ja ideoita pursuava yrittäjä-äiti, joten minulle sopiva äitiys ei tarkoita sitä, että omistautuisin täysin perheelleni olemalla kotona lasten kanssa, Inari sanoo. 

– Olen pystynyt luomaan omasta työstäni sellaisen, että se maksimoisi mahdollisimman ison ajan yhteistä aikaa koko perheen kanssa. Pyrin takaamaan sen, että me vanhempina myös voisimme hyvin. Sen takia on erittäin tärkeää pitää huolta myös omasta ajasta ja hyvinvoinnista.

Inarin suurin haaste on oman elämän organisointi: kun monta asiaa on meneillään samaan aikaan, on tärkeää osata palautua. Hyvä paikka siihen avautuu nyt heti uuden kodin ovelta.

 – Pitää mennä välillä metsään ja olla tekemättä mitään, jotta voi taas ladata akkuja. Siksi Lappi on juuri oikea paikka minulle, metsä alkaa suoraan pihalta. Haluaisin myös enemmän aikaa sylittelylle. Se on tämän vuoden yksi päätavoitteistani. Pidä kumpaakin lasta joka päivä sylissä.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla