Hyvä meikki nuorentaa hetkessä. Katso video, niin opit ammattilaisen niksit.

– Keskittymällä kolmeen kohtaan eli ihon tasoitukseen, kulmien kohotukseen ja huulten punaamiseen, yleisilme kohenee ja nuorentuu, meikkaaja Mervi Markkanen kiteyttää hyvän meikin periaatteet.

1. Iho tasaiseksi

Tutkimustenkin mukaan kirjavan ihon mielletään vanhentavan ilmettä enemmän kuin rypyt.  

Aloita ihon tasoittaminen primerilla eli meikinpohjustajalla. Se silottaa, häivyttää ihohuokosia ja uurteita sekä heleyttää ihoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Värin tasoitus tehdään meikkivoiteella. Jos haluat päästä helpolla, kokeile BB- tai sävyttäviä kosteusvoiteita. Ne kosteuttavat ja antavat väriä yhdellä sivelyllä, eikä jälkeä tarvitse häivytellä.   

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tummia silmänalusia voi häivyttää toisel­­la meikkikerroksella, valokynällä tai peite­aineella.

Laita valokynää aivan silmän sisänurkkaan varjokohdan tai uoman pohjalle ja häivytä sormin. Älä koskaan laita valokynää silmäpussin päälle, sillä se ”suurentaa” niitä.

Poskipäät saa tuotua esiin ja posket vietyä piiloon varjolla ja valolla. Pyyhkäise suurella siveltimellä tummaa mattaa aurinkopuuteria hiusrajaan ohimoille, poskiluiden alle, leukarajaan ja mahdollisen kaksoisleuan päälle.Lisää vaaleaa sävyä otsan keskelle, poskipäiden korkeimpaan kohtaan lähelle ohimoita ja leuan keskiosaan.

Heleytä kasvot raikkaan värisellä poski­punalla. Lisää sitä poskiluiden päälle aivan varjostuksen yläpuolelle.

2. Kulmat ojennukseen

Siistiksi nypityt ja oikein muotoillut kulmat ovat nopein ja halvin kasvojenkohotus.

Nypi hajakarvat pois kulmakarvojen alapuolelta ja välistä. Mittaa oikea pituus asettamalla sivellin nenäpielestä ylöspäin kohti silmän sisä- ja ulkonurkkaa.

Korkeimmillaan kulmakaaren tulisi olla iiriksen ulkoreunan kohdalla, kun katsot itseäsi suoraan peilistä.

Meikkaa kulmista siipimäiset. Paikkaa puuttuva pituus tai kulmissa olevat aukkopaikat piirtämällä kulmakynällä karvamaisia viivoja iholle. Harjaa kulmiin lopuksi puuterimaista väriä. Tuuheat kulmakarvat pysyvät ojennuksessa kulmavahalla.

3. Suupielet ylöspäin

Iän myötä huulet ohenevat, niiden ja huulirajan väri haalistuu, jolloin huuliraja hälvenee. Selkeärajaiset ja värikkäät huulet vetävät katseet pois valahtaneesta leukalinjasta.

Huultenpohjustaja kosteuttaa huulet täyteläisemmiksi ja auttaa punaa pysymään.

Levitä pohjustajaa huulille ja huulirajan päälle. Piirrä huulten muoto rajaamalla huulet juuri ja juuri huulirajan ulkopuolelta. Jos huulet ovat eripariset, voit tasapainottaa niiden muotoa rajauksella. Jos suupielet ovat alaspäin, jätä rajaus hieman auki kulmista, niin saat ilmeeseen nostetta.

Levitä huulipuna siveltimellä. Monta ohutta kerrosta pysyy paremmin kuin yksi paksu.

 

Meikattavana olisi voinut olla 70+ v. Hänellä on jotain peitettävää.... Nyt meikattu rouva oli hyvä semmosenaan ilman meikkiäkin.

  • ylös 27
  • alas 23

Hei vaan,

Pohjustustuotteita on monenlaisia. Parhaimman juuri sinulle löydät kun kysyt kosmetiikkamyyjän apua. En tiedä ihosi kuntoa, eli valitettavasti on mahdotonta näin näkemättä kertoa juuri sinulle sopivaa meikkivoidetta.

Valitse kuitenkin joku kevyt laadultaan. Jos iho jää vielä hyvin kirjavaksi  levityksen jälkeen, punoittaville kohdille voit sormin taputella peittävämpää meikki- tai peitevoidetta.

Puuterimainen kulmaväri on todella helppo ja näppärä käyttää. Itsekin käytän mieluummin sellaista kuin kynää, joka minullakin helposti jää aivan viirulle. Esimerkiksi Lumenella sekä Loreal Parisilla on uudet, puuterimaiset kulmavärit. Kokeile vaikka niitä. Sivellin on hyvin tärkeä, että kulmista tulee kauniit. Noissa kulmaväripaleteissa on siveltimet mukana.

Kun otat väriä siveltimeen, 'pyyhi' väriä ensin kämmenselälle ja meikkaa kulmia vasta sitten. Näin väristä ei tule liian tummaa tai viirumaista.

Sen sijaan, että vedät värin kerrallaan koko kulman pituudelle, levitä sitä pienin, puolen sentin vedoin. Piirtele siveltimellä tavallaan karvoja omien kulmakarvojesi sekaan. Näin kulmista tulee kauniit ja luonnolliset.

Kivoja meikkaushetkiä. Yst, Anu Kopola, kauneustoimittaja

  • ylös 22
  • alas 16
Sisältö jatkuu mainoksen alla