
Toisilleen luodut munakoiso ja feta eivät petä tälläkään kertaa.
15 KPL
Yksi annos 45 kcal, gluteeniton, munaton
450 g munakoisoa
pieni ripaus suolaa
oliiviöljyä valeluun
TÄYTE
100 g kevyempää fetaa tai kevytsalaattijuustoa
½ prk (100 g) rasvatonta raejuustoa (0,3 %)
2 rkl tuoreita mintunlehtiä
½ tl rouhittua viherpippuria
SALSA VERDE
2 tl kapriksia
4 anjovista
pieni ruukku persiljaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa 15 ohueksi viipaleeksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle kevyesti suolaa. Anna niiden itkeä noin 30 minuuttia.
2. Kuivaa viipaleet talouspape¬rilla ja sivele öljyllä. Paahda 225 asteessa uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia, kunnes viipaleet saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.
3. Soseuta täytteen ainekset keske¬nään sauvasekoittimella. Lusikoi täy¬tettä munakoisoviipaleille ja kääri rullaksi. Siirrä jääkaappiin tarjoiluhetkeen saakka.
4. Valmista salsa verde: Valuta kaprik¬set ja anjovikset liemestään. Soseuta ne yhdessä persiljan ja valkosipulin kanssa sauvasekoittimella. Lisää öljy ja levitä seos munakoisorullien päälle.
VINKKI
- Anjovikset saa vähäsuolaisemmiksi liottamalla niitä hetken kylmässä vedessä.
- Minttu tuo raikkautta täytteeseen, mutta sen tilalla voi käyttää myös timjamia, basilikaa tai oreganoa.
- Teelusikallinen kuivattua yrttiä vastaa ruokalusikallista tuoretta.
- Kevyimmässä fetassa on 19 g/100 g rasvaa, kun taas salaattijuustoista löytyy useita kevyitä, 3-15 g/100 g.
- Juustoa valitessasi kiinnitä huomiota sen suolaisuuteen, joka usein ilmoitetaan natriumina. Suolapitoisuuden saat kertomalla natriumin 2,5:llä.
OIVALLUS
- Munakoisoista poistetaan nestettä suolalla itkettämällä. Tällöin ne eivät grillatessa ime itseensä rasvaa ja muutu veteliksi.
- Valkosipulin terveydellisiä vaikutuksia tutkitaan jatkuvasti. Siitä näyttäisi olevan hyötyä verisuonitautien ehkäisyssä sekä kolesterolin alentamisessa. Parhaan hyödyn saat käyttämällä valkosipulia raakana.