Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 36, haluaa olla puoliso ja isä, joka kuuntelee loppuun asti, mitä toisella on sanottavaa. Arjen rakkaudentekoihin kuuluu myös  Antin valmistama aamiainen tehoshotteineen.

Antti Luusuaniemi rakastaa hyvin organisoitua arkea. Epäsäännöllisten työaikojen takia arki on kuitenkin välillä stressaavan kiireistä. Työajatuksia on välillä vaikea sulkea pois mielestä, vaikka olisi kotona ja vapaalla.

Luusuaniemi on opetellut antamaan aikansa vaimolle ja lapsille, kun on heidän kanssaan. Hänellä on kolme käytännössä toimiviksi havaittua keinoa arjen rakkauden vaalimiseksi. 

1. Kuunteleminen

Kotona ollessa yritän muistaa, että täällä minulla ei ole omaa agendaa. Töissä on oltava tehokas ja vietävä projektia eteenpäin. Välillä työmoodi tulee kotiin ja mietin kärsimättömästi, kuinka nyt kannattaa edetä. Kotona ei kuitenkaan tarvitse miettiä, mitkä ovatkaan omasta näkökulmastani projektin tärkeitä pointteja. Voin työntää ajatukseni taka-alalle ja kuunnella rauhassa loppuun asti, mitä sanottava toisella on. Aviomiehen ja isän roolissa ei tarvitse olla tehokas.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Spontaanius

Lähdetään perheen kanssa liikkeelle, vaikka pienelle kävelylle rannalle. Jos vaimo kaipaa omaa aikaa, hän saa sitä, kun lähden lasten kanssa ulos. Voimme vaikka mennä tarkistamaan, millaisia koiria rannalla tänään juoksentelee. Tai käydä liikuntakeskuksessa. Ei tarvita ennakkosuunnittelua, ei lippujen hankkimista. Elämykset tulevat luokse, kun astuu ulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Aamiainen

Opin äidiltäni, että aamiaiseen kannattaa panostaa. Jos aamu on kiireetön, teen usein munakokkelia. Sille antavat makua sipuli ja sienet. Mehushottiini kuuluu sitrushedelmiä – appelsiinista saa hyvän pohjan – joiden sekaan raastan vähän inkivääriä. Ripaus cayenne-pippuria tekee juomasta kivan täräyttävän. Hyvät kahvit ja oliiviöljy leivän tai salaatin päällä kuuluvat myös juttuun.

Lue koko juttu: Hyvä terveys 7 / 2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla