Kuva Shutterstock
Kuva Shutterstock

Olen 43-vuotias nainen ja minua on alkanut häiritä nenäni päässä oleva luomi. Se on ollut minulla koko ikäni ja pysynyt lähes samankokoisena. Se on vaaleanruskea, halkaisijaltaan 3 mm ja  koholla ihosta. Ihmiset ovat alkaneet kysellä, että mikä se on? Haluaisin siitä eroon. Mitä keinoja on sen poistamiseksi tai häivyttämiseksi ja kuinka kallista se on?

Kuvauksen perusteella on todennäköisesti kysymyksessä hyvänlaatuinen luomi, joka voidaan poistaa ilman ompeleita kirurgisesti tai laserilla. Yleensä näillä menetelmillä luomenpoisto ei jätä näkyvää arpea, joka on ikävä kasvoilla.

Diagnoosi pitää kuitenkin varmistaa ihotautilääkärillä. Epäselvässä tilanteessa muutoksesta otetaan diagnoosin varmistamiseksi pieni koepala. Hyvänlaatuisen luomen poisto kosmeettisesta syystä on esteettinen toimenpide, jota ei tehdä terveyskeskuksessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Luomenpoisto ilman arpea onnistuu vain erikoiskoulutetulta ihotautilääkäriltä. Toimenpide vaatii puudutuksen, ja haava paranee noin 2 viikossa. Aluetta suojataan auringolta ainakin 2 kuukauden ajan.
Kuvatunlaisen luomen poisto ilman ompeleita kirurgisesti tai laserilla maksaa yksityisklinikassa menetelmästä riippuen 200–300 euroa.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marge Uibu
ihotautilääkäri

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla