Mikä olisi vähiten ihoa kuivattava pesuainetyyppi? Saisi olla mielellään myös ekologinen.

Pesuaineet sisältävät likaa ja rasvaa irrottavia pinta-aktiivisia aineita eli tensidejä. Niiden haittapuolena on, että ne voivat liuottaa ihon pinnalla olevaa talikerrosta, joka suojaa kosteuden haihtumiselta ja ihon kuivumiselta.

Pesuöljyt ja voidemaiset pesuaineet sekä suurin osa ekologisista pesuaineista jättää iholle öljymäisen kalvon pesun jälkeen. Jos tuote kun tuote tuntuu kuivattavan, voi pesun jälkeen levittää heti ihoöljyä tai voidetta, mieluiten vähän kostealle iholle. Ja jos ei oikeasti ole likainen, lähtee pikkuhiki pelkällä vedelläkin!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihon saa puhtaaksi myös ilman vettä. Hiero kevyehköä voidetta ihollesi ja pyyhi sen jälkeen ylimääräiset voiteet pois kasvopaperilla. Vedetön pesutapa toimii erinomaisesti myös pesuaineiden ja kuuman veden kuivattamille käsille sekä meikinpoistoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkien pesuaineiden tulee olla lain mukaan biohajoavia. Erityisen ekologisen ja ihoa hemmottelevan pesuhetken voi kokea vaikkapa Weledan tyrni- suihkuvoiteella. Pesun voi viimeistellä saman sarjan vartaloöljyllä, joka käy myös kasvoille tai vaikka kuiviin hiuslatvoihin. Kokeilemisen arvoisia ekopesuaineita ovat myös MÁDARA:n vartalosaippua tai Burt´s bees- sarjan vartalopesu (sisältää maitoa).

Päivi Kousa
farmaseutti, estenomi

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla