Olen ollut toista vuotta masentunut ja itseeni tyytymätön. Käyn psykoterapiassa ja käytän säännöllisesti mielialalääkkeitä. Mieheni on tuntunut etäiseltä, ja nyt hän on kertonut, että hänellä on ollut reilun vuoden ajan suhde yhteiseen tuttuumme. Tunnen itseni riittämättömäksi ja yhteisen elämämme valheelliseksi. Miten voin jaksaa eteenpäin?

Tieto puolison ulkopuolisesta seksuaalisuhteesta on lähes aina kipeä ja avioliiton tulevaisuutta uhkaava tapahtuma. Salaisuudet ovat aina este voimaa antavalle läheisyydelle. Miehesi salainen suhde on varmasti ollut tärkeä syy etäisyyden tunteeseesi.

Kaikessa kipeydessään totuuden paljastuminen voi luoda uuden mahdollisuuden parantaa keskinäistä suhdetta. Tämä edellyttää molempien puolisoiden halua tehdä rehellisesti työtä keskinäisen luottamuksen parantamiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka katkeruus onkin tilanteessasi hyvin ymmärrettävää, et voi löytää uutta kumppanuutta miehesi kanssa, jos et aseta päämääräksesi vapautumista hänen käytöksensä paheksumisesta. Läheisyys on mahdotonta, jos paheksumme tai moralisoimme toinen toisiamme. Yhtä tärkeätä on kuitenkin se, että miehesi ei paheksu tai väheksy mitään tunteitasi. Molempien on myös hyvä muistaa, että tapahtumiin liittyvät muistot tulevat hetkittäin kipeinä mieleemme tai uniimme jopa vuosia tapahtumien jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Monesti toinen toisensa ymmärtämiseen tähtäävä työ on ylivoimaista ilman ulkopuolista terapeuttia.

Liian usein aviopuolisot tekevät päätöksen avioerosta turhan äkkinäisesti. Ongelmilla on taipumus toistua myös uusissa suhteissa.

Matti Huttunen
psykiatri ja psykoterapeutti

Kysy asiantuntijalta

Onko sinulla kysyttävää Hyvän terveyden asiantuntijoilta? Lue lisää Kysy asiantuntijalta –sivulta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla