Activia kysyi alkaneen vuoden kunniaksi lukijoiden hyvinvointilupauksia vuodelle 2016, ja jakaa nyt kahden viikon ajan vinkkejä parempaan oloon. Anna sinäkin tänään Annen (48) tapaan itsellesi mokat anteeksi. Ei se maailma siihen kaadu!

Tuntuuko joskus siltä, että mikään ei riitä? Asiat kaatuvat päälle ja vuorokauden tunnit eivät riitä kaikkien velvollisuuksien hoitamiseen. Asetamme itsellemme usein epärealistisia vaatimuksia ja ruoskimme itseämme jatkuvasti parempiin suorituksiin. Läheisille on paljon helpompaa antaa anteeksi pienet virheet ja vajavaisuudet kuin itselle.

Virheitä ei kannata hävetä tai pelätä. Kyky oppia virheistä on auttanut ihmislajia ylipäätään säilymään hengissä. Armo itseä kohtaan lähtee anteeksiannosta. Hyväksy tapahtunut ja totea, että niin kävi. Tunnista tekemäsi virhe ja kerro itsellesi, että sen oli hyvä tapahtua juuri nyt, ettei sinun tarvitse toistaa sitä kohtalokkaammassa tilanteessa. Olet toiminut sen hetkisen parhaan tietämyksesi mukaan. Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Ainoa mitä voit muuttaa, on asennoitumisesi. Voit päättää, että jatkat itsesi haukkumista ja teet elämäsi hankalaksi tai voit päättää antaa mokan itsellesi anteeksi. Kaikki tekevät virheitä ja voivat oppia niistä. Niin kauan kun soimaat itseäsi aiheesta, kannat turhaa painolastia mukanasi.

Armollisuus on rakkautta itseä ja muita kohtaan. Teemme helposti omista ajatuksistamme totta, vaikka ne ovat pelkkiä ajatuksia. Herjaamme itseämme tyhmiksi, lihaviksi ja kelvottomiksi. Noidankehä on valmis, kun alamme toteuttaa näitä päänsisäisiä uskomuksiamme vetäytymällä syrjään sosiaalisista tilanteista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sen sijaan, että vertailisit itseäsi jatkuvasti muihin, voit päättää opetella rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Anna itsellesi positiivista palautetta. Kiinnitä epäonnistumisten sijasta enemmän huomiota omiin onnistumisiisi ja palkitse itseäsi niistä. Kun riitämme itsellemme, riitämme myös muille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lähteet: asennekysymys.fi, tiede.fi, mielenterveysseura.fi, huippukuntoon.fi

 

Kohti armollisempaa elämää

  • Luo itsellesi tavoitteita, jotka ovat oikeasti toteutettavissa.
  • Joskus on suotavaa mennä sieltä, missä aita on matalin.
  • Huomioi arjen realiteetit. Jos olet pienten lasten äiti, et välttämättä ehdi leipoa joka viikko sämpylöitä, mankeloida lakanoita ja huolehtia sosiaalisista suhteista.
  • Pyydä apua.
  • Varaa omaa aikaa edes viisi minuuttia päivässä. Rauhoitu, ole läsnä hetkessä ja kuuntele itseäsi.
  • Palkitse itsesi aina kun pääset lähemmäksi tavoitteitasi.
  • Kaikki ei aina mene niin kuin olet suunnitellut. Anna asioiden tapahtua sitten, kun on oikea aika.
  • Kun lepo, liikunta ja terveellinen ravinto ovat elämässäsi balanssissa, riität helpommin itsellesi sellaisena kuin olet. 

Vinkit armollisempaan elämään tarjosi Activia. Lue lisää tuotteista täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla