Pohjolan dieetti keventää ruokavaliotasi viisaasti. Itämeren ruokavalio pitää terveenä ja sitä on helppo noudattaa loppuikänsä.

Ota tavaksesi Pohjolan dieetti, joka uusimman tutkimuksen mukaan laskee elimistön tulehdusarvoja ja auttaa painonhallinnassa. Se on hyväksi sydämelle, aivoille ja koko kehollemme.

Ruoka-aineet ovat tuttuja: kalaa, kasviksia, marjoja ja täysjyväviljaa. Muista myös vähärasvaiset maitotuotteet.

Näin syöt itämerellisesti

1 Paljon marjoja ja kasviksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syö ainakin puoli kiloa marjoja, kasviksia ja hedelmiä päivässä. Enemmästäkään ei ole haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 Lisää kalaa

Valitse ruoaksi kalaa, mielellään rasvaista, kämmenenkokoinen pala joka kolmas päivä.

3 Kevyttä broileria

Syö nahatonta kanaa tai kalkkunaa, kämmenenkokoinen pala joka toinen päivä.

4 Maltilla punaista lihaa

Olisiko sinulla varaa vähentää punaisen lihan syöntiä? Hyvä määrä on kämmenenkokoinen pala pari kertaa viikossa.

5 Valitse täysjyyväinen

Syö täysjyvää: aamulla täysjyväpuuroa, muilla aterioilla 1–2 palaa täysjyväleipää.

6 Leivälle margariinia

Kasvimargariini on öljyä leivällä pysyvässä muodossa. Muista joka leivälle. Valitse margariini, jossa on kasvirasvaa vähintään 60-70 %.

7 Vähärasvaisia maitotuotteita

Kalsiumin ja D-vitamiinin saat kolmesta lasillisesta rasvatonta maitoa tai piimää. Nauti myös rasvatonta viiliä tai jogurttia.

Lue lisää:

Ota Pohjolan dieetti avuksi painonhallintaan
Välimeren vai Itämeren ruokavalio?
Lisää ruokavalioon hyvää rasvaa - ja laihdu
Vähennä lihansyöntiä

  • laskee tulehdusarvoja, jotka ovat avainasemassa sydän- ja verisuonisairauksien ja kakkostyypin diabeteksen synnyssä
  • korjaa kohonneita kolesteroli- ja verensokeriarvoja
  • toimii apuna painohallinnassa: kilot lähtevät erityisesti vyötärönseudulta
Sisältö jatkuu mainoksen alla