Kun Uutisvuodon ylituomari, toimittaja Baba Lybeck, 47, alkoi liikkua säännöllisesti, tuntui kuin päivään olisi tullut lisää tunteja.
 

"Kun lapset olivat pieniä, elämäni oli todella kiireistä. Muusikkomieheni oli usein kiertueella ja tein Nelosen uutisissa 11-tuntisia työpäiviä. Keskenjääneet opinnot häiritsivät ja halusin valmistua yliopistosta. Tekemistä oli paljon.

En voinut hyvin ja pyörryin pari kertaa, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Lääkäri suositteli säännöllistä elämää.

Olin aina syönyt hyvin eikä minulla ollut nukkumisongelmia. Urheilu oli ainoa osa-alue elämässäni, jonka pystyin korjaamaan. Päätin siis alkaa liikkua järjestelmällisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

13 vuotta sitten aloin noudattaa Tukholman maratonin nettisivuilla olevaa juoksuohjelmaa. Asetin itselleni vakituiset liikuntapäivät, jotta pääsin liikkeelle. Päätin liikkua joka tiistai, torstai, lauantai ja sunnuntai, kuten ohjelmassa neuvottiin. Se oli keinoni tehdä liikunnasta rutiini. Vaikka oli kuinka kiire, menin edes 15 minuutin lenkille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt liikun lähes päivittäin enkä tarvitse enää liikuntapäiviä. Pidän huolta siitä, että minulla on yksi tai joskus kaksi lepopäivää viikossa. Viime viikolla urheilin 11 tuntia 23 minuuttia. Tiedän tarkan ajan koska minulla on sykemittari.

Aikaisemmin yleinen haahuilu vei paljon aikaa päivästäni. Kiire ja stressi väsyttivät, enkä lopulta tehnyt yhtään mitään.

Kun aloin liikkua säännöllisesti, päiviin löytyi yllättäen aikaa, sillä
tyhjäkäynti jäi pois. Juoksulenkin jälkeen oli energiaa, ja hoidin kaikki asiat vauhdilla pois alta. Haahuilu muuttui siis lenkkeilyksi ja elämästä tuli tehokkaampaa.

Liike auttaa minua rentoutumaan paremmin kuin paikallaan pysyminen. Minulle juoksu on meditaatiota.

Jos elämässä on rankkaa tai hankalaa, nukun enemmän. Pystyn harvoin nukkumaan päiväunia, mutta pitkät yöunet auttavat. Minulla ei ole koskaan ollut uniongelmia. Vapaapäivinä voin nukkua todella pitkään. Huomaan, että uni on alitajunnan suojautumiskeino.

Ikääntymistä en vielä mieti, sillä nyt 47-vuotiaana olen liikkunut enemmän ja oppinut enemmän teknisiä taitoja kuin koskaan aikaisemmin. Olen oppinut tanssimaan ja uimaan. Aikaisemmin olin saunauimari, nyt olen uinut pisimmillään yhdeksän kilometriä. Ikä ei ole rajoittanut tekemisiäni mitenkään. Mutta kyllähän keho muuttuu iän myötä. Ryppyjä tulee ja ihon kimmoisuus katoaa. En silti keskity ikään, keskityn tekemiseen."

Katso myös video: Näin Baba treenaa tasapainoa
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla