Eveliina Tistelgren on fitnessin Suomen mestari vuodelta 2012. Vuonna 2013 hän saavutti seitsemännen sijan fitnessin EM-kisoissa. Kuva Stella Harasek
Eveliina Tistelgren on fitnessin Suomen mestari vuodelta 2012. Vuonna 2013 hän saavutti seitsemännen sijan fitnessin EM-kisoissa. Kuva Stella Harasek

Parhaimmillaan kolme kertaa päivässä treenaava fitnessurheilija Eveliina Tistelgren hoitaa itseään venyttelyllä ja kompressiosukilla.

Fitnessurheilija Eveliina Tistelgrenin päivät täyttyvät urheilusta. Eveliina treenaa 1–3 kertaa päivässä riippuen siitä, onko menossa treeni- vai kilpailukausi. Tällä hetkellä hän korvaa kuntosalitreenin crossfitillä, sekä treenaa juoksua ja akrobatiaa.

Kun treenikertoja tulee viikossa jopa parikymmentä, palautuminen on erityisen tärkeää. Venyttelyn lisäksi Eveliina käy joogassa sekä hoitaa lihaskalvoja foamroller-rullan päällä venytellen. Pyrkimys on venytellä vähintään puoli tuntia päivässä.

Sunnuntailiikkujia neuvotaan usein venyttelemään vaikka samalla kun katsoo televisiota. Eveliina ei sitä suosi, sillä kehonhuoltoon ja venyttelyyn pitäisi keskittyä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Silloin pitää myös miettiä hengitystä ja televisiota katsellessa se ei onnistu sataprosenttisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Venyttelyn lisäksi Eveliina hoitaa itseään kompressiosukkien ja -vaatteiden avulla. Suomen urheiluopistossa Vierumäellä tehtyjen tutkimusten mukaan kompressiosukat parantavat jalkojen verenkiertoa tukemalla laskimoläppien toimintaa. Lymfajärjestelmä tehostuu ja turvotus vähenee.

Kun jalassa on napakat tukisukat, Eveliinan jalat eivät väsy yhtä helposti kuin ilman sukkia. Pomppu- ja juoksuharjoitusten yhteydessä jalkojen tärähtelyt ovat vaimeammat ja myös veri kiertää paremmin.

– Rankasta treenistä palautuminen on myös nopeampaa kun jalassa on kompressiosukat.

Urheilullinen

Kompressiosta on hyötyä avaruudessa. Mielestäni täällä maan päällä ei niitä tarvitse. Näyttävät idiootilta sitä paitsi. Ehkä jos oikeesti oot tosi tosi heikko saatat tarvita näitä aloitteluun. Mua nää on aina naurattanut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla