Kuva Jaakko Lukumaa
Kuva Jaakko Lukumaa

Miten kansansanedustaja Jani Toivola organisoi kiireisen arjen rullaamaan?

Jani Toivola viettää vanhempainvapaata elokuuhun asti hoitaen pientä tytärtään kotona. Se ja kiireinen kansanedustajan työ vaativat organisointia.

Tässä Toivolan vinkit siihen, miten arjen kiirettä voi helpottaa.
 
1. Kirjaa muistiin

”Kirjaan päässä pyörivät pienimmätkin asiat aina ylös, sillä niiden mietiskely vie paljon energiaa. Kirjailen asioita puhelimeen tai vaikkapa kirjekuoren reunaan. Asioiden hoitamiseen voi silti mennä päiviä, mutta ainakaan ne eivät enää kuormita päätäni.”
 
2. Valmistele

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Valmistelen, pakkaan ja järjestän seuraavan päivän asiat aina illalla valmiiksi. Katson illalla myös kalenterista seuraavan päivän tapahtumat. Tämä tuntuu joskus suurelta ponnistukselta, mutta vie todellisuudessa vain kymmenen minuuttia. Se palkitaan seuraavana päivänä, kun kaikki asiat ovat mukana ja tiedän jo etukäteen mitä päivän aikana on edessä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Rauhoita aamut

”Laitan kellon soimaan puoli tuntia ennen tyttäreni heräämistä. Näin saan itselleni rauhallisen hetken jokaiseen aamuun. Aloitan päivän kymmenen minuutin meditaatiolla, jonka jälkeen kirjoitan kolme sivua ajatuksenvirtaa päiväkirjaan. Tämä rutiini hoitaa päivän käyntiin hyvällä fiiliksellä. Sen jälkeen mieli on selkeä ja ajatukset järjestyksessä, eikä päivä ala kiireellä ja kaaoksella.”

Ihana Jani ja mieltä piristävät neuvot! Kyllä olet oikeassa ja noilla selviää jo pitkällä, päivä kerrallaan. T: pienen tyttären joogaava työssäkäyvä lääkäri äiti

Sisältö jatkuu mainoksen alla