Unelmat kannustavat luomaan uutta ja kehittävät meitä ihmisenä. Elämme säästöliekillä, jos kiellämme itseltämme unelmat. Lomalla on hyvä hetki kuvitella parempi tulevaisuus. Astu siis rohkeasti unelmien polulle.

 Unelmointi vie kohti onnea, kouluttaja ja konsultti Kristiina Harju sanoo. Hän on kehittänyt Aarrekartta - ja Kohti parasta! -työskentelyn ja ohjannut tuhansia ihmisiä muutoksen tielle, löytämään unelmansa ja toteuttamaan ne.

Hänen kirjansa Kohti parasta – Muutoksen kirja varovaisille, epäilijöille ja turhautunteille (WSOY 2004) rohkaisee unelmoimaan ja ohjaa askel askeleelta, miten unelma eli muutos toteutetaan.

– Unelmointi on kykyä kuvitella, millaista elämä on parhaimmillaan. Myös luovuus edellyttää kykyä unelmoida, Harju sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Unelmien polku

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Rauhoitu, asetu tyyneen oloon: keskitä huomio vain hengitykseesi. Nauti kiireettömästä hetkestä. Jos se tuntuu aluksi hankalalta, harjoittele rauhoittumista useiden päivien ajan, ennen kuin siirryt seuraavaan vaiheeseen.

2. Ota sisäpuhelu itsesi kanssa. Kysy, mitä hyvä elämä on sinulle, millaisessa elämässä olet onnellinen. Ajattele unelmien työtä, unelmien ihmissuhteita, unelmien mahdollisuuksia toteuttaa itseäsi tai vain jotain näistä. Kun vastauksia alkaa tulla mieleesi, kirjoita niitä vapaasti ylös tai valitse lehdistä kuvia, jotka kuvaavat hyvää elämääsi.

3. Kirjoita tai tee kuva hyvästä elämästä, kun olet selkiyttänyt itsellesi, mitä se sinulle on. Laita kuvaus talteen niin, että sinun on helppo lukea teksti tai katsoa kuvaa päivittäin. Keskity siihen säännöllisesti hetkeksi ja kuvittele itsesi tilanteeseen, jossa muutos on totta. Nauti sen tuottamasta hyvänolontunteesta.

4. Anna innostuksen vallata itsesi. Kun hyvän elämän mielle on selkeä, se on kuin osoite, jota kohti haluat mennä. Lähde tekemään asioita, joiden koet edistävän onnellisuuttasi, hyvän elämän toteutumista.

5. Tartu hetkeen – ole avoin yllättävillekin valinnoille! Herkistyt huomaamaan, mitkä teot ja elämässäsi jo olevat hyvät asiat ja uudet tapahtumat vievät sinua kohti unelmaasi. Sinulle alkaa sattua ja tapahtua.

6. Älä pelkää harha-askeleita. Uskalla kokeilla, niin opit tietämään, mikä on sinua varten ja mikä ei. Ota aika ajoin sisäpuhelu, tarkista, energisoiko unelma edelleen sinua.

7. Jos asiat eivät etene, saatat tiedostamattasi jarrutella. Ehkä pelkäät epäonnistumista, toisten kritiikkiä, tai sitä että tulet hylätyksi. Se olisi inhimillistä. Mutta arvosta unelmaasi ja jatka matkaa. Sinulla on täysi oikeus itsesi näköiseen hyvään elämään.

8. Ole kärsivällinen, anna unelman toteutumiselle aikaa. Asioilla on taipumus järjestyä paremmin, kun emme koko ajan yritä järjestellä niitä. Ota sisäpuhelu, virkistä unelmaasi.

9. Huomaat yhä useammin, että sattuipa mukavasti: käteesi sattui juuri tarvitsemasi kirja tai kohtasit juuri oikean ihmisen. Olet kulkemassa kohti päämäärääsi.

10. Eheä hyvänolontunne kertoo, että olet perillä . Tunnistat: juuri tätä halusin, juuri tätä hyvä elämä on minulle. Ja matka jatkuu! Mieleesi pulpahtaa todennäköisesti uusia mielteitä siitä, mitä vielä hyvään elämääsi kuuluu.

Lue lisää ajattelutavan muutoksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla