Sussexin herttuapari kertoi vauvauutisen maanantaina Instagramissa. Pariskunta on parhaillaan Australiassa. Kuva: MV Photos
Sussexin herttuapari kertoi vauvauutisen maanantaina Instagramissa. Pariskunta on parhaillaan Australiassa. Kuva: MV Photos

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen syntyy keväällä 2019.

1. Tulossa on kevätvauva

Meghanin ja Harryn esikoisen laskettu aika on huhtikuussa 2019. 37-vuotiaan Meghanin arveltiin jo ennalta toivovan pikaisesti lasta. Meghanin arvellaan synnyttävän esikoisensa Lontoossa, mahdollisesti St Maryn sairaalassa Paddingtonin kaupunginosassa. Herttuatar Catherine on synnyttänyt samassa sairaalassa kolme lastaan.

2. Lapsesta ei välttämättä tule prinssiä tai prinsessaa

Lapsesta tulee joko Dumbartonin jaarli tai lady Mountbatten-Windsor, mutta ei siis prinssiä tai prinsessaa. Näin kertoo Mirror-lehti, jonka mukaan itse kuningatar Elisabet voi toki vielä vaikuttaa lapsen titteliin. Kuningatar teki poikkeuksen jo prinssi Williamin lasten kohdalla: Georgesta olisi tullut prinssi joka tapauksessa, sillä hän on kruununperimysjärjestyksessä suoraan isänsä Williamin jälkeen, mutta sama ei olisi koskenut Georgen sisaruksia, ellei suvun päänainen olisi puuttunut asiaan.

Prinsessojen ja prinssien määrää rajasi aikoinaan kuningas Yrjö vuonna 1917.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Lähipiiri sai tietää viikonloppuna

Daily Mailin mukaan tulevat vanhemmat kertoivat ilouutisen kuningatar Elisabetille sekä muulle kuninkaalliselle suvulle prinsessa Eugenien häissä viikonloppuna. Tuleva vauva on Elisabetin ja prinssi Philipin kahdeksas lapsenlapsenlapsi. Brittimedian mukaan kuningatar on kertonut olevansa mielissään uutisesta – kuten myös Harryn isä, prinssi Charles, joka saa keväällä neljännen lapsenlapsen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Lapsi on toivottu ja odotettu

Prinssi Harry kertoi perheenlisäyshaaveistaan pariskunnan kihlajaishaastattelussa marraskuussa 2017. Haastattelijan kysymykseen ”Lapsia?” prinssi vastasi ensin vitsaillen: ”Ei tällä hetkellä”, ja lisäsi sitten:

– Otamme askeleen kerrallaan ja toivottavasti perustamme perheen lähitulevaisuudessa. 

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla