Kaipaatko tukea vauvapäätökseen? Täältä pesee.

1. Tunne siitä, että perheeseen mahtuisi vielä yksi. Miten mahtavaa onkaan ajatella, että kun sisarukset ovat aikuisia, heillä on aina toisensa ehdottomana tukena.

2. Vauvanvaatteet ja -tarvikkeet ovat nyt aivan superihania! Olisipa pieni ihminen, jolle näitä saisi hankkia. Sitä paitsi nyt tietäisin tasan, mitä hankintoja tarvittaisiin ja mitä ei.

3. Raskauden edistymistä ja oman kehon muodonmuutosta on kiehtovaa seurata. Miten kiinnostava onkaan ajatus siitä, että minun sisälläni kehittyisi vielä aivan uusi ihminen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Pääsisi vielä kerran kokemaan synnytyksen. Sehän on seikkailu, jota ei voi verrata mihinkään muuhun. Tunne sillä hetkellä, kun vastasyntyneen saa ensimmäistä kertaa syliin, on sanoinkuvaamaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

6. Vauvuus itse, voiko parempaa syytä olla? Pienen ihmisen hymy, kun aamulla herätään. Vauvan tuoksu. Se, kun saa painaa nenän vauvan päälakeen ja nautiskella läheisyydestä.

5. Imetyshetkien kauneus: se tunne, kun maito puristaa rintaa, vauvan nälkä-ähinän kuuleminen, öisten imetyshetkien rauha, kun vain me kaksi olemme hereillä.

7. The more the merrier -lausahdus toimii aina. Tarkoittaa sitä, että kaikki on moninkertaisesti mukavampaa, kun sen saa jakaa mahdollimman monen kanssa. Pätee myös perhe-elämään, eikö?

8. Puhdas uteliaisuus: olisihan se nyt hullun kiinnostavaa nähdä, millainen tyyppi sieltä tällä kertaa tulisi. Onko sillä isänsä hymy, siskonsa itsepäisyys tai isoveljen kutrit?

9. Haluan olla vihdoin rento vauvan vanhempi. Kun on jo enemmän kokemusta, ei tarvitse panikoida siitä, miten vastasyntyneen kanssa ollaan ja meneekö kaikki oikein. Enää ei ole kiire mihinkään, vaan voisimme vain pesiä rauhassa vauvan kanssa ja nauttia kaikesta. 

10. Miten viisas kasvattaja ensi kierroksella olisinkaan! Vauva-ajan itkut ja valvomiset, taaperon uhmakiukut, kyselyiät ja vilkas leikki-ikäinen – antaa tulla, valmiina ollaan.

Tämä Vauva- ja Meidän Perhe -lehden artikkeli on ilmestynyt alun perin Vauva.fi:ssä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla