Tilli ja kala, rosmariini ja lammas. Kyllähän ne sopivat yhteen, mutta kokeile rohkeasti myös uusia yhdistelmiä.

Uusia yrttioivalluksia

lehtipersilja & savukala tai munakokkeli
salvia & ananas
korianteri & meloni
timjami & vuohenjuusto
basilika & mansikka tai vadelma
minttu & herkkutatti tai muut sienet
rakuuna & sinappi
kanelibasilika & jauheliha
rakuuna & perunasose
sitruunaverbena & smoothiet
viinisuolaheinä & salaatit
rosmariini & mansikka

Yrtittejä kannattaa suosia senkin takia, että niiden käyttäjä voi karsia ruoan suolaa  neljänneksen, jopa puolet. Parhaita suolan korvaajia ovat basilika, lipstikka, iisoppi ja kynteli, mutta samansuuntainen vaikutus on kaikilla tuoreyrteillä.

Tuoreyrtit sisältävät vitamiineja, kivennäis- ja hiven­aineita sekä flavonoideja. Niillä on myös antibakteerista vaikutusta. Käytetyt määrät ovat sen verran pieniä, ettei ravintoaineiden saannilla, esimerkiksi persiljan korkealla rautapitoisuudella, ole käytännössä suurta merkitystä. Hyvää tekeviä vaikutuksia yrteillä kuitenkin kiistatta on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yrttejä on käytetty vuosituhansien ajan rohtojen tavoin ylläpitämään terveyttä ja parantamaan sairauksia. Nykytutkimus on löytänyt yrteistä paljon kasviksille tyypillisiä fenolisia yhdisteitä. Niillä voi saada helpotusta pikkuvaivoihin, kuten sitruunamelissasta apua unen saantiin ja mintusta ruoansulatukseen. Timjami tehoaa yskän­ärsytykseen ja rosmariini karheaan kurkkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun tuhlaat yrttejä, voit vähentää suolaa. Suu tottuu nopeasti ja sydän kiittää. Kokeile herkullisen yrttisiä kasvis-, kala- ja lihareseptejämme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla