Kevyen broileri-nuudelikeiton mausteeksi lisätään reilusti tuoretta inkivääriä, joka kiihdyttää verenkiertoa ja edistää ruoansulatusta. Ihana pakkaskelien keitto!

1 1/2 l vettä
2 salottisipulia
2 rkl ohueksi viipaloitua tuoretta inkivääriä
1/2 chili
1/2 dl limetinmehua
2 rkl soijakastiketta
1 tl (ruokokide)sokeria
2 isoa porkkanaa
2 (n. 300 g) broilerin nahatonta rintafileetä
100 g siitakkeita
100 g purjosipulia (vihreää osaa)
100 g täysjyvänuudeleita (tai sobanuudeleita)

1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuoritut ja viipaloidut salottisipulit, inkivääri, viipaloitu chili, limetinmehu, soija ja sokeri.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi tikuiksi tai viipaleiksi. Suikaloi broilerinfileet. Lisää porkkanat ja broileri liemeen. Keitä keskilämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes broileri kypsyy.

3. Puhdista siitakkeet ja poista kuivat kannat. Viipaloi siitakkeet ja huuhdeltu purjosipuli. Murenna nuudelit pienemmiksi paloiksi.

4. Lisää siitakkeet, purjosipuli ja nuudelit keittoon. Hauduta vielä 5 minuuttia tai kunnes nuudelit pehmenevät. Tarjoa limetinlohkojen kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman soijakastiketta.
Vinkki! Keitto muuntuu kasvissyöjälle sopivaksi korvaamalla broilerin maustamattomalla ja kuutioidulla tofulla.

4 annosta
Valmistusaika 30 min
Gluteeniton (gluteenittomalla soijakastikkeella ja nuudeleilla), maidoton, munaton (munattomilla nuudeleilla)
Yhdessä annoksessa:
energiaa 212 kcal
hiilihydraattia 23 g
rasvaa 2 g (tyydyttynyttä 2 %, yksittäistyydyttymätöntä 2 %, monityydyttymätöntä 2 %)
proteiinia 22 g
kuitua 3 %
suolaa 0,6 %