Vähärasvainen broilerinfilee pysyy mehevänä, kun sen käärii ilmakuivatun kinkun suojaan ja täyttää aurinkokuivatuilla tomaateilla.

4 broilerin rintafileetä (maustamatonta)
1/2 tl suolaa
vastarouhittua mustapippuria

täyte
1/2 dl hienoksi silputtua aurinkokuivattua tomaattia (öljyyn säilöttyä)
2 rkl hienoksi silputtua salviaa
1 tl hienoksi raastettua (luomu)sitruunan kuorta
1 rkl sitruunanmehua

lisäksi
1 pkt (80 g) ilmakuivattua kinkkua
1 rkl öljyä voiteluun
puisia cocktailtikkuja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistamista. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Leikkaa jokaiseen fileeseen taskumainen viilto täytettä varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Yhdistä kulhossa täyteaineet. Jaa täyte broilerinfileille. Kääri jokaisen fileen ympärille viipale ilmakuivattua kinkkua ja sulje fileet puisilla cocktailtikuilla. Voitele fileet kevyesti öljyllä molemmin puolin.

3. Grillaa broilerinfileet kauniin värisiksi kummaltakin puolelta. Siirrä ne grillin haaleammalle alueelle jälkikypsymään vielä 5–10 minuutiksi. Kääri fileet alumiinifolioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia ennen tarjoilua. Tarkista, että broileri on varmasti kypsää. Tarjoa grillattujen kesäkurpitsojen ja salaatin kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 30 min
Gluteeniton, maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa
energiaa 240 kcal
hiilihydraattia 6 g
proteiinia 34 g  
rasvaa 10 g (tyydyttynyttä 7 %, yksittäistyydyttymätöntä 9 %, monityydyttymätöntä 4 %)
kuitua 1 %
suolaa 1,2 %

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla