400–500 g valkokaalia
1–2 pihvitomaattia
1 pieni punasipuli
1 pieni punainen chili
muutama oksa oreganoa
Kastike
2 rkl limettimehua
1 dl rypsiöljyä
½–1 tl kanelia
½–1 tl neilikkaa
¼ tl suolaa
Lisäksi
200 g kypsää paahtopaistia
8 maissi- tai täysjyvätortillaa (320 g)
8 salaatinlehteä
8 rkl ranskankermaa (rasvaa 12 %)

1. Pese kaali ja tomaatti, kuori sipuli ja poista chilistä siemenet (jos et halua kovin tulista). Leikkaa kaali hienoksi silpuksi, kuutioi pihvitomaatti, hienonna sipuli ja viipaloi chili. Sekoita ainekset ilman tomaattia.

2. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada 2/3 kastikkeesta kaalisalaatin sekaan. Anna vetäytyä viileässä.
3. Leikkaa paahtopaisti suikaleiksi ja mausta kastikkeella. Anna vetäytyä viileässä.

4. Sekoita tomaattipalat kaaliin ja silppua päälle oreganoa.
5. Lämmitä tortillat uunissa tai mikrossa juuri ennen tarjoilua. Aseta jokaiselle salaatinlehti, kaalisalaattia, paistisuikaleita, ranskankermaa ja tarjoa.

8 kpl
Valmistusaika 20 min
Munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 270 kcal
  • hiilihydraatteja 20 g
  • rasvaa 16 g (tyydyttynyt 3 g, yksittäistyydyttymätön 8 g, monityydyttymätön 4 g)
  • proteiinia 12 g
  • kuitua 4 g
  • suolaa 0,4 %