Herkullinen kuorrutus lampaalle syntyy sitruunasta, valkosipulista ja persiljasta.

4 ANNOSTA

Yksi annos 190 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

 500 g lampaan ulkofileetä
2 tl rypsi- tai oliiviöljyä
suolaa, vastarouhittua
mustapippuria

GREMOLATA
1–2 valkosipulinkynttä
½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
2 tl raastettua sitruunankuorta

1. Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Ruskista fileet molemmin puolin pinnoitetussa pannussa öljyssä. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria.

2. Nosta fileet pieneen uunivuokaan ja kypsennä vielä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista ja peitä lihat foliolla. Anna fileiden vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

4. Tee gremolata lihan vetäytyessä. Kuori ja hienonna valkosipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Yhdistä silppu lehtipersiljan ja sitruunankuoren kanssa. Ripottele lihan pinnalle. Tarjoile porkkanoiden
ja vihreän salaatin kanssa.

Rakuunaporkkanat
4 ANNOSTA

Yksi annos 95 kcal, gluteeniton, laktoositon, munaton

8 porkkanaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl hienonnettua tuoretta
rakuunaa tai kirveliä
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa, vastarouhittua
mustapippuria

1. Kuori ja viipaloi porkkanat. Laita ne kattilaan ja kaada päälle sen verran vettä, että porkkanat juuri ja juuri peittyvät. Keitä porkkanat napakan pehmeiksi. Kaada vesi pois.

2. Sekoita porkkanoiden joukkoon öljy, rakuuna ja juokseva hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile lämpimänä.

Katso lisää kevyitä pääsiäis- ja kevätherkkuja.