
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g kiinteitä perunoita
1 fenkoli
1 rkl oliiviöljyä
1 ps sahramia
1 appelsiinin kuori ja mehu
1 prk tomaattimurskaa
2 laakerinlehteä
8 dl vettä
2 dl valkoviiniä
2 kalaliemikuutiota
1 tl sambal oelekkia ym. chilitahnaa
400 g lohikuutioita
(suolaa maun mukaan)
Tarjoiluun
4 rkl turkkilaista jogurttia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1. Kuori ja paloittele sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Huuhtele fenkoli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
2. Lämmitä öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota ne läpikuultavaksi. Lisää sahrami ja appelsiinin kuori. Jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan appelsiinimehu ja loput ainekset lohta lukuunottamatta. Hauduta keittoa kannen alla noin 15 minuuttia.
3. Lisää keittoon kala ja keitä toiset 10 minuuttia, kunnes lohi ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa valkosipulilla maustetun jogurtin kera.
4 annosta
Valmistusaika 50 min
Munaton, gluteeniton
Yhdessä annoksessa
energiaa 395 kcal
hiilihydraatteja 35 g
rasvaa 17 g
proteiinia 18 g
kuitua 7 g
suolaa 0,5 %