Mannakakut ja mantelikermaa

1 1/2 dl puolikarkeaa semolinaa
1 1/2 tl kardemummaa
1  1/2 tl kanelia
4 rkl (raaka)ruokosokeria
noin 1 1/2 dl kiehuvaa vettä
3 rkl kirkastettua voita (ghee)
1 pkt mantelikermaa
1 rkl ruusuvettä

1. Paahda semolina kuivalla, kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi.

2. Lisää joukkoon mausteet, sokeri ja ghee.

3. Lisää kiehuvaa vettä, kunnes saat (hyvin) paksun puuron aikaiseksi.

4. Keitä semolinaa miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Se kypsyy hieman jo paahtuessaan.

5. Kaada semolina vadille ja muotoile nopeasti ”hiekkakakuiksi”. Tarjoa ruusuvedellä maustetun mantelikerman kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 20 min
munaton, maidoton

Yhdessä annoksessa
energiaa 316 kcal
hiilihydraatteja 40 g
rasvaa 14 g
proteiinia 6 g
kuitua 2,5 g
suolaa 0, 2 %