Metsiemme kuningasta juhlapöytään.

4 ANNOSTA

Yksi annos 270 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon, munaton

600 g hirven tai saksanhirven ulkofileetä
suolaa ja mustapippurilla
öljyä paistamiseen

Puolukkakastike
1 dl portviiniä
1 dl vahvaa (gluteenitonta) lihalientä
1 dl (pakaste)puolukoita
3 rkl puolukkahilloa
1/2 tl kardemummaa
ripaus rouhittua mustapippuria
1/2 tl sokeria
1 rkl hienonnettua rosmariinia

1. Leikkaa kalvottomasta fileestä noin 150 gramman pihvejä. Ota ne huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen paistamista. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla. Paista nopeasti kuumalla pannulla kaunis väri pihvien pintoihin.
2. Kypsennä pihvejä vielä 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion sisällä toiset 8 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa kastike: mittaa portviini, lihaliemi, puolukat, hillo ja kardemumma pannulle, jossa paistoit fileet. Keitä kastiketta melko kovalla lämmöllä noin 15 minuuttia kokoon. Siivilöi puolukat pois ja mausta pippurilla, sokerilla ja rosmariinilla. Tarjoa lihan kanssa.