200 g (tlk) kypsiä kikherneitä
2 rkl sitruunamehua
½ rkl rypsiöljyä
¼–½ dl vettä
1–2 valkosipulinkynttä
½–1 dl tahinia
¼–½ tl jeeraa
¼ tl suolaa
¼–½ tl rouhittua mustapippuria
(ripaus kuivattua chiliä)

1. Kuori valkosipulinkynsi ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon.
2. Sekoita tasainen tahna ja tarjoa leivän levitteenä tai salaatin kanssa.

4 annosta
Valmistusaika 10 minuuttia
Maidoton, munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 150 kcal
  • hiilihydraatteja 11 g
  • rasvaa 9 g (tyydyttynyt 4 g)
  • proteiinia 7 g

  • kuitua 4 g
  • suolaa 0,4 %