Mausteisia kasvispiirakoita on helppo muunnella erilaisilla täytteillä.

KAHDEKSALLE
Yksi annos 150 kcal, munaton

TAIKINA
3 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl vettä
¼ dl juoksevaa margariinia

TÄYTE
2 kypsää perunaa kuutioituna
1 vihreä tai punainen chili silputtuna, ilman siemeniä
½ dl tuoretta korianteria silputtuna
½ tl kurkumaa
½ tl garam masalaa
¼ tl inkivääriä
½ tl suolaa

PINNALLE
2 tl rypsiöljyä

1. Sekoita taikinan ainekset ja jaa taikina 8 yhtä suureen osaan. Kauli palat jauhote¬tulla alustalla pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 18 cm).
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa täyte taikinapaloille. Kostuta puolet taiki¬nanreunasta ja ummista piiraat siten, että kostuttamaton taikinanreuna tulee kostu¬tetun päälle. Painele reunat haarukalla, jotta piiraat pysyvät paistettaessa kiinni. Siisti reunat.
3. Nosta piiraat leivinpaperille uunipellille ja kypsennä 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.
4. Sipaise kuumat piiraat päältä rypsiöljyllä ja peitä leivinliinalla tai tarjoa heti.

VINKKI

  • Voit lisätä täytteeseen paistettua broilerin jauhelihaa tai keitettyjä linssejä.
  • Perunan sijaan voit käyttää bataattia.
  • Garam masala on intialainen mausteseos, jossa on hieman vaihdellen juustokuminaa, korianteria, mustapippuria, kardemummaa, fenkolia, neilikkaa, kanelia ja cayennepippuria. Mausteseoksen puuttuessa voit käyttää piirakoihin joitakin näistä mausteista.


OIVALLUS

  • Chilien sisältämä kapsaisiini aiheuttaa polttavaa tunnetta limakalvoilla ja herkällä iholla. Niiden käsittelyn jälkeen käsiin voi hieroa ruokaöljyä, joka liuottaa rasvaliukoisen kapsaisiinin iholta pois.