Palsternakka sisältää paljon kaliumia, joten se sopii varsinkin niille, joilla on korkea verenpaine. keskikokoisesta porkkanasta saa päiväannoksen a-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia.

3 palsternakkaa (400 g kuorittuina)
3 porkkanaa (300 g kuorittuina)
1 kotimainen omena (100 g)
100 g punaisia linssejä (1 ½ dl)
vettä, suolaa
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tlk (150 g) ranskankermaa
½ tl jauhettua inkivääriä
aavistus jauhettua muskottia
½ tl jauhettua maustepippuria
¼ tl suolaa
1½ dl mozzarellajuustoraastetta
koristeeksi
tuoretta timjamia tai korianteria

1. Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat. Lisää porkkanaviipaleet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.  Keitä 5 min ja lisää joukkoon palsternakkaviipaleet. Keitä edelleen 5 min ja valuta juurekset.

2. Kuori omena, poista siemenkota, puolita ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele linssit ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 min. Valuta linssit.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa pitkänomainen leipävuoka leivinpaperilla ja voitele sisäpinnat öljyllä. Mausta ranskankerma inkiväärillä, muskotilla, maustepippurilla ja suolalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Asettele vuoratun vuoan pohjalle kerros palsternakkaviipaleita kauniisti limittäin. Lusikoi päälle puolet maustetusta ranskankermasta ja ripottele
½ dl juustoraastetta.

5. Jatka lisäämällä puolet linsseistä sekä loput palsternakka- ja kaikki omenaviipaleet. Lusikoi päälle loput maustetusta ranskakermasta sekä
½ dl juustoraastetta, sitten loput linssit ja vielä ½ dl juustoraastetta.

6. Lado päällimmäiseksi kerrokseksi porkkanaviipaleet limittäin ja voitele pinta öljyllä. Kypsennä juures-linssi­terriiniä uunissa tunnin ajan.

7. Jäähdytä terriini vuoassaan ja kumoa tarjolle. Poista leivinpaperi ja koristele terriini tuorein yrtinoksin. Voit leikata sen valmiiksi annospaloiksi lautasille.
Maukkainta terriini on lämmitettynä.

Juuresterriinin kanssa voit tarjota raikasta, maustettua kermaviiliä. Mausta kermaviili joko punajuuritahnalla tai suolalla, pippurilla, hunajalla ja tuoreella timjamilla.

7–8 annosta
Valmistusaika 30 min + paisto 1 h
Munaton, gluteeniton

Yhdessä annoksessa
• energiaa 190 kcal
• hiilihydraatteja 15 g
• rasvaa 10 g (tyydyttynyt 5,5 g, yksittäistyydyttymätön 3 g, monityydyttymätön 1 g)
• proteiinia 6,5 g
• kuitua 3 g
• suolaa 0,6 %

Sisältö jatkuu mainoksen alla