
Vokkiin sopivat kaikenlaiset kasvikset, kuten vaikkapa kiinankaali.
NELJÄLLE
Yksi annos 160 kcal, gluteeniton, maidoton, laktoositon
2 maustamatonta tai valmiiksi marinoitua kalkkunan rintafileetä
2 keskikokoista sipulia
1 iso porkkana
2 paprikaa
½ pienestä kiinankaalista
1 tl pullomargariinia
KASTIKE
4 dl kalalientä
1 dl appelsiinimehua
1 rkl soijakastiketta
½ rkl sokeri
musta- tai valkopippuria myllystä
2 rkl maissijauhoa
1. Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Pilko kuoritut sipulit, porkkana, paprikat ja kiinankaali suikaleiksi.
2. Ruoan valmistamiseen tarvitset ison vokki- tai teflonpannun. Kuumenna rasva pannussa ja paista lihat nopeasti kypsiksi.
3. Nosta lihat sivuun ja pane pannulle sipuli- ja porkkanasuikaleet. Kuumenna nopeasti koko ajan käännellen. Lisää paprika- ja kiinankaalisuikaleet. Kuumenna hetki ja lisää sekaan paistetut kalkkunasuikaleet.
4. Sekoita keskenään kastikeainekset ja kaada seos ohuena nauhana vokkipannulle. Kuumenna seosta pari kolme minuuttia ja tarjoa heti keitetyn täysjyväriisin kanssa.
VINKKI
• Voit nopeuttaa ruoanlaittoa käyttämällä valmiiksi suikaloitua lihaa ja tuoreiden kasvisten sijaan valmiita maustamattomia vokkikasvissuikaleita.
• Vokkiin sopivat myös kanan- tai porsaanfileet.
• Suosi vähäsuolaisempaa fondia liemikuution sijaan.