2½ dl tricolori-pastaa (simpukka)
3 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa
1 rkl rypsiöljyä + 1 rkl vuoan voiteluun
400 g kalkkunajauhelihaa
1 ½ tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1–2 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
2–3 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
3 kananmunaa
6 dl maitoa
8–10 kirsikkatomaattia
½ dl juustoraastetta

1. Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja raasta porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista sisäosat ja suikaloi syötävät osat.
2. Kuumenna öljy tilavassa paistinpannussa tai kasarissa. Paista jauheliha sekoitellen. Lisää sipulit, porkkanaraaste ja paprikat. Kypsennä sekoittaen niin, että enin kosteus kasviksista haihtuu. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lopuksi yrteillä.
3. Voitele uunivuoka. Yhdistä pasta ja kasvis-jauhelihaseos vuoassa keskenään kahdella lusikalla nostellen. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon maito. Kaada munamaito vuokaan.
4. Puolita tomaatit ja painele ruoan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä 175-
asteisessa uunissa 45 minuuttia.

6 annosta
Valmistusaika 25 min + uunikypsennys 45 min

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 360 kcal
  • hiilihydraatteja 30 g
  • rasvaa 15 g (tyydyttynyt 4 g)
  • proteiinia 25 g
  • kuitua 5 g
  • suolaa 0,5 %