200 g kesäkurpitsaa
150 g munakoisoa
1 punainen paprika
½–1 pientä punasipulia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl oliiviöljyä
½ tl yrttisekoitusta
veitsenkärjellinen rouhittua maustepippuria
veitsenkärjellinen suolaa
¼ tl raastettua sitruunankuorta (luomusitruuna)
muutama oksa minttua
1 dl bulgur-vehnäsuurimoita
(tai täysjyväkuskusta)
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
100 g roomansalaattia (tai muuta rapeaa salaattia)
Kastike
2–4 rkl sitruunamehua
½ tl sokeria
1 rkl oliiviöljyä

1. Puhdista ja viipaloi kasvikset, kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, paahda siemenet kuivalla pannulla, huuhtele ja valuta salaatinlehdet.

2. Kypsennä öljytyt kasvikset pannulla tai uunin grillissä, mausta yrttisekoituksella, pippurilla ja suolalla ja sekoita bulguriin.
3. Pese sitruuna hyvin ja raasta hiukan kuorta, silppua minttu ja lisää molemmat bulguriin. Jäähdytä ja säilytä viileässä. (Säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään.)

4. Lisää ennen tarjoilua suikaleiksi leikattu roomansalaatti ja siemenet sekä valuta kastike päälle. (Voit lisätä ne rasiaan aamulla ennen töihin
lähtöä. Sekoita varovasti.)

2 annosta
Valmistusaika 25 min
Maidoton, munaton

Yhdessä annoksessa

  • energiaa 520 kcal
  • hiilihydraatteja 33 g
  • rasvaa 38 g (tyydyttynyt 4 g, yksittäis-tyydyttymätön 18 g, monityydyttymätön 15 g)
  • proteiinia 13 g
  • kuitua 8 g
  • suolaa  0,2 %