
Kivennäismehuja maustamalla valmistat nopeasti ja helposti maittavia janojuomia.
Appelsiinijuoma
VIIDELLE
1 l kivennäisvettä
½ -1 dl appelsiinijuomatiivistettä tai ½ l appelsiinituoremehua
jäitä
Sekoita ainekset juuri ennen tarjoilua.
Minttuvesi
VIIDELLE
1 l sitruunan makuista kivennäisvettä
1 dl mintunlehtiä
1. Lisää piparmintun lehdet 2 desiin kivennäisvettä ja anna maustua muutama tunti kylmässä.
2. Lisää loput kivennäisvedestä juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit siivilöidä lehdet pois.
Vesimelonijuoma
VIIDELLE
1 l kivennäisvettä
100 g kuorittua vesimelonia
Soseuta paloiteltu vesimeloni sauvasekoittimella ja sekoita se kylmän kivennäisveden joukkoon.
VINKKI
• Kivennäisvesiä voi maustaa monilla yrteillä. Ateriajuoman maustajaksi sopivat esimerkiksi tilli, anis ja fenkoli.