Kivennäismehuja maustamalla valmistat nopeasti ja helposti maittavia janojuomia.

Appelsiinijuoma
VIIDELLE

1 l kivennäisvettä
½ -1 dl appelsiinijuomatiivistettä tai ½ l appelsiinituoremehua
jäitä

Sekoita ainekset juuri ennen tarjoilua.

Minttuvesi
VIIDELLE

1 l sitruunan makuista kivennäisvettä
1 dl mintunlehtiä

1.    Lisää piparmintun lehdet 2 desiin kivennäisvettä ja anna maustua muutama tunti kylmässä.
2.    Lisää loput kivennäisvedestä juuri ennen tarjoilua. Halutessasi voit siivilöidä lehdet pois.

Vesimelonijuoma
VIIDELLE

1 l kivennäisvettä
100 g kuorittua vesimelonia

Soseuta paloiteltu vesimeloni sauvasekoittimella ja sekoita se kylmän kivennäisveden joukkoon.

VINKKI



• Kivennäisvesiä voi maustaa monilla yrteillä. Ateriajuoman maustajaksi sopivat esimerkiksi tilli, anis ja fenkoli.